Thursday, February 6, 2014

Cara Scan Dokumen/Sijil Menggunakan Printer Canon MP230 Pixma

Assalamualaikum..
 



1.  Letak kertas dokumen yang ingin di scan (pastikan muka hadapan mengadap bawah) atas scanner.

2.  Tekan Start.


3. Pilih All Programs.

4. Pilih Windows Fax and Scan.  


5. Pilih New Scan


6. Lepas tu scan la. Then siap. =)



*Take note : Actually ada cara yang paling mudah nak scan tanpa perlu ikut step di atas. Caranya ialah dengan letak dokumen yang nak di-scan dan tekan pada button "black" pada printer yang ada scanner. (macam mesin fotostat la). hehe. ^_^


2 comments:

  1. mcm mana nak tahu kertas tu dah di'scan' kalau buat macam potostat. nnt kluar mcm kita photostat. gmbar tu tak ada dalam laptop.

    ReplyDelete
  2. macam mana nak tahu yg button 'black' tu boleh dijadikan scan. sbb saya buat dia kluar macm fotostat. gmbar tu tak save pun.

    ReplyDelete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^