Friday, September 19, 2014

Rutin Makeup Simple Bagi Aku

Assalamualaikum.

Makeup dengan perempuan memang tak boleh dipisahkan. Tapi ada ja yang tak suka makeup. Kulit flawless takpala tak makeup pun. Pakai sunblock ja pun dah kebabom. hehe. Tapi bagi aku, makeup ni hanya untuk bagi nampak muka lebih bermaya dan fresh camtu. Makeup simple bagi setiap orang lain caranya kan. Bagi aku ni la makeup simple yang aku selalu buat :




1. Elianto concealer
-cover parut jerawat dan lingkaran gelap bawah mata.

2. Bedak Ronasutra (2-in-1 foundation + powder)
-finishing apply la ni.

3. Silky Girl eyebrow liner
-aku tak lukis pun kening, just fill sikit dekat kening ja.

4. Elianto eyeliner pencil.
- aku apply dekat atas kelopak mata. bawah mata jarang apply sebab nanti jadi mata panda.

5. Lip Ice tinted lipbalm / lipstick SimplySiti
- aku apply lipbalm dulu diikuti dengan lipstick. kadang-kadang pakai lipbalm ja.




nota kaki : ini rutin waktu siang ja. tu pun kadang-kadang skip concealer dengan eyebrow liner. malam pulak kalau keluar pakai lipbalm ja sebab aku malas nak cuci muka dah. balik mengantuk terus lena. hehehe.


Macam mana pulak rutin makeup simple bagi kalian? =)

14 comments:

  1. Comeinya...saya pn simple ja. Lebih kurang je dgn awak.

    ReplyDelete
  2. simple is better kan3 :)
    kalau mekap tebal-tebal rse mcm wyg cina pulak..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. makeup simple just nice untuk enhance muka kita. =)

      Delete
  3. Simple pun orangnya tetap nampak cantik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam camera, semua orang pun nampak cantik akak. =)

      Delete
  4. Simple2 pon tetap nampak cantik. Nice sharing. Lepas ni, boleh lah Mieya mula kembali aktiviti make up yang dah lama ditinggalkan. Selalu keluar rumah muka togel je. Bedak pon malas nak apply. hahaha teruk benor

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka flawless takpala mieya. naked face pun dah nampak cantik. less is more bak kata omputih. muka yang tak berapa nak flawless macam saya ni la nak kena touch up sikit. hehe =)

      Delete
  5. ida nye lagi simple, pakai bedak lipstik eye liner ok dah siap! HAHHAHHAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun kalau nak cepat macam ida jugak. hehe

      Delete
  6. comelllnyaa akak. HAHAHA. :3 kita berspek juga, tapi kita tak pndai mekap. hhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak makeup ni tak perlu pandai pun. pakai bedak, lipbalm saja pun dah dikira makeup jugak. ^_^

      Delete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^