Friday, October 24, 2014

Kami Terjebak!

Alamak! Kami dah terjebak dengan fenomena sekarang ni iaitu Jeruk Mangga Muda Asam Boi.


yang oren tu bukan pelam manis ya. kaler tu sebab asam boi kaler merah. sedap!

ni bukan direndam dalam susu tau, ni sebab warna putih dari asam boi tu.

Thank you kepada auntie cina belakang rumah sudi dermakan 10 biji buah mangga muda ni.

Aku tertanya-tanya siapa la yang memulakan fenomena ni. Tabik betul. Serious SEDAP weyhhh!! Nak buat pun senang sangat. Hangpa kalau nak cuba buat jugak  boleh google ja resepi. Kami ambil resepi ni pun dari blog Cik Epal.

Jemput terliuq! ^_^

29 comments:

  1. ahahaha..apesal ramai update psl buah nehh..mendera emosi dan air liur saya :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. jom la terjebak sekali. rasanya ada yang dijual kalau malas nak buat. =P

      Delete
  2. Replies
    1. buat la kak sofu. nanti kurang la terliuqnya tu. hehe ^_^

      Delete
  3. huntong laaa dapat jugak mangga. CT ni tak nampak bayang mangga lagi tau. hahaha yang rendam susu tu kelakar plak rasa hihihik.. amoi..!! nak mangga jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, cari kat kedai buah pun tak dak mangga muda ni. nasib baik auntie tu murah hati. hehe. kalau nak mai la sini mintak sendiri. hahaha =P

      Delete
  4. hahaha, cik Fafa pun dah try XP

    family saya x suka sangat jeruk. so, macam xkan merasa je. ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. best la family tak makan jeruk .boleh pulun sorang2. hahaha.

      Delete
  5. Fenomena yang sedang hangat ni..sekali sekala di jadikan kudapan ok..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. sekali sekala sedap jugak. hehe ^_^

      Delete
  6. mmg fenomena..timm xminat sgt dengn jeruk ni..tapi tembikai susu dicolek2 dgn asam boi..mmg dap3!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh, tembikai susu dnegan asam boi? unik2..dap sangat ka?=P

      Delete
  7. Alangkah indahnya dunia kalau Cik Fafa berjiran ngan akak,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi, kak farah. hiperbolanyaa. hahaha ^_^

      Delete
  8. Replies
    1. yala, budak pandai mana makan jeruk2 ni semua. tak bagus untuk ingatan. =P

      Delete
  9. Femes memes jeruk ni. Gambar first tu memang tengok mcm pelam manis. Ingatkan buat jeruk pelam manis. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh,pelam manis kalau buat jeruk bukan jeruk namanya tu sebab dah tak masam. hehe

      Delete
  10. haha. aku harini bw baru tau fenomena gini XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoii, macam mana ang boleh tak tau ni?haha

      Delete
  11. Uhh fenomena btl
    Tapi ttp xleh tandingin pelam makan ng smbal kicap... perghhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi rasanya boleh tanding kot.hehehe

      Delete
  12. ada yg letak cili kan.. sedap ka? huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun letak cabai melaka jugak. tapi cabainya tidak kelihatan dalam gambaq. kalau orang suka makan jeruk sedap la.hehe

      Delete
  13. dah terliur balik tengok gambar ni..
    padahal dah makan sampai 2 balang dah

    ReplyDelete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^