Friday, October 31, 2014

Liebster Award By BudakVanilla



Assalamualaikum!

*nota atas : di Malaysia ni ada 24 kementerian semuanya.





Kali ni aku di tag oleh BudakVanilla. Thank you dan sorry, ambil masa yang agak lama untuk jawab soalan ni. Terlupa. hehe


Soalan bukan bocor SPM :


1. put one of the most craziest selfie photo that have u done HERE!
(letak satu gambar selfie paling gila yang korang ambik kat SINI!)


cats taking selfies
Selfie ni pun aku ambik jugak. Ambik kat SINI. hehe. *credit


2. between sleeping and eating, which one you prefer to do and give me some reason.
(antara tidur dan makan, mana korang pilih untuk buat dan bagi sebab)

Dua-dua aci dak? Bagi aku makan dengan tidur dua-dua pun untuk bagi tenaga.haha

3. if u were been given a chance to rm1 juta, and what u do to that money?
(kalau korang ada peluang untuk dibagi rm1 juta, apa korang buat?)

Melaksanakan wishlist aku la. 

4. if u know u'll die soon, what u do before u die?
(kalau korang tau korang akan mati tak lama lagi, apa korang buat sebelum korang mati?)

Do good things.


5. imagine if worlds are been attacked by zombie. what weapon will u choose if u are need to defense the world? and why? *bahahaha pengaruh zombie*
(bayangkan kalau dunia diserang zombie, senjata apa yang korang pilih kalau korang diperlukan untuk mempertahankan bumi? dan kenapa?)


Doa. sebab doa ialah senjata umat Islam.

6. state why you have blog?
(senaraikan kenapa korang ada blog?)

Boleh tengok entri cabaran 30 hari untuk hari yang ke-30


7. if u have doraemon's pocket, what things will u use? and why?
(kalau korang ada poket doraemon, apa benda yang korang guna? dan kenapa?)

Pintu suka hati. Sebab tak perlu ada lesen dan transport pun untuk kemana-mana. Nak travel satu dunia pun tak mustahil.

8. state in 5 words ur type of dream girl/boy?
(senaraikan dalam 5 perkataan jenis gadis/jejaka idaman korang)


Boleh tengok entri cabaran 30 hari untuk hari ke-9.


9. what place in the world u love the most?
(tempat didunia yang paling korang suka?)


Tempat percutian impian tu ada tapi sebab belum pi, so tak tau love ka dak. But for now, of course negeriku yang tercinta.


10, what do you think of my blog? love it or hate it?
(apa pendapat korang tentang blog BV? suka ke tidakkkk?)

Suka ja. nice, simple cepat loading.


11. kalau BV nak review blog korang boleh tak? nak jujur ke? nak puji2 ke nak kutuk2? hahaha. soalan last sebab malas dah nak taip dwibahasa. hahaha.


Terpulang. tak kisah pun sebenarnya. tapi kalau nak review pun saya terima dengan hati yang terbuka. jujur tu lebih baik dari berpura-pura. pujian dan kutukan pun terima asalkan jangan mencarut sudah la. hehe *just kidding!  


^_^ 







































41 comments:

  1. Bestnya kalau ada pintu doraemon tu tapi mustahil...

    Kalau akak takleh tidur tengah lapar, jadi kena makan dulu and then tidur...nikmatnya...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama pun doraemon,memang la mustahil. hehe

      betul tu, kalau lapaq susah nak tidoq. tapi makan sebelum tidoq tu yang menggemukkan tu. haha ^_^

      Delete
  2. Gambar kucing selfie tu memang lawak la...mulut pakai lipstik ke, heheheh

    ReplyDelete
  3. hahaha, kucing buat comel. lah. kalau manusia macam aina buat. T^T pengsan bakal mak mertua. HAHA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. cer buat sikit. nak tengok boleh pengsan dak. kalau tak pengsan nanti boleh buat depan bakal mak mertua. haha =P

      Delete
    2. Hahahhaw. Tak apa. Tak sangupp. Wajah kuu tak terlalu comel untuk mulut ikan macam tuu. Hahahaha. :3, i ni kena senyum jee. Baru manis hahaha

      Delete
    3. hahaha. yala tu cik adik oiii.

      Delete
  4. Tu selfie kucing ke?
    Awat macam tu rupa dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. tak tau la. depa edit kot. saya pun ambil dari website *credits tu ja. hehe

      Delete
  5. Nak pintu sukahati Doraemon jugak.
    Boleh share ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh aihh nak share pun, tapi saya besaq. takut tak celuih (muat). haha. ^_^

      Delete
  6. Saya pilih tido sebab makan sikit je.
    Hehe..
    Penat rasanya badan ni.
    Asik kerja..kerja..kerja..
    Kerja kat klinik.. Kat rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yala kan, kalau dr mesti la pilih tidur. sebab bukan selalu dapat tidur yang cukup. jaga diri ya dr. ^_^

      Delete
  7. takley tido aa trpndg kucing selfie tuhh..haha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah. terjatuh cinta pandang pertama ka? =P

      Delete
  8. cik fafa, Jie pun nak pintu doremon tu jugak.. wuuhuu.. bahagia hidup kalau betul2 ada. hik3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada dalam animasi ja jie oii. memang bahagia kalau ada. hehe ^_^

      Delete
  9. cantiknya kucing hang.
    baka mana hang cilok ni
    ahakss..

    salam kenal cik fafa ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tudiaa, kalau tu kucing cheq, tak dak nya nak tayang kat sini. sebab cantik sangat. haha

      ya salam kenal gee! ^_^

      Delete
  10. Hehehhe same la kite cik fafa...
    Kalau ade pintu suka hati tu mmg syok jee nk g mane2 kan..
    Xyh nk drve2 da

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpa, semua benda pun nak senang kan kita ni.hahaha ^_^

      Delete
    2. Hehehe... sape taknk senang cik fafa..
      Tp kite sndiri tau bnd cmtu xkn berlaku..
      Tp kdg2 sonok jugak dok imagine bnd2 ngarut tu..
      At least boleh jugak bt kite trsengih kan

      Delete
    3. haha. betul la tu. even dok saja2 berangan pun boleh tersngih sendiri. hehe ^_^

      Delete
  11. hahaha. no 1 paling xley belah XP

    no 7 tu sama! kalau dapat pintu doraemon, hari-hari xde kat rumah. hahahaha

    wah, menarik ni. nak tahu ciri-ciri jejaka idaman kak Fafa >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.

      high five sikit! hahah

      kenapa,nak tolong carikan calon ka?hahaha.

      Delete
    2. erk, alamak. susah la kalau saya yang carikan.. saya pun x tercari lagi. hahaha.. sobs

      Delete
  12. saya klik2 nuff2 sekali . hehe

    ReplyDelete
  13. tidoq dengan makan memang dua2 penting :)

    ReplyDelete
  14. Dah baca dari awal sampai habih :)

    ReplyDelete
  15. Nak pintu suka hati tu jugak..anytime boleh pergi mana2...hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. tu la kan. time kerja pun boleh menyelusup balik rumah tidoq sat. haha =P

      Delete
  16. yang atas skali tu sebab nak amek exam spa ke ? hahahha.. semua fakta keluar :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandai betul laaa. anak sapa ni haa. ^_^

      Delete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^