Saturday, October 11, 2014

Mood Kenduri..


Selasa haritu kawan aku (kawan baik sejak darjah 6) ada ajak aku untuk pergi kenduri seorang ex-classmate kami masa kat sekolah menengah dulu. Tak rapat sangat pun dengan ex-clasmate kami ni tapi dah dijemput sunat la kena pi kan.

Nasib baik kawan aku ni reti drive (dushh-dushhh sikit kat muka sendiri). So, kami pun pergi berdua la tadi. Majlis ni buat kat dewan di Darulaman. Sebelum pi tu, dok fikir jugak nak bagi hadiah apa. So, kami singgah Yawata sat usha apa yang patut. Lepas tu terjumpak satu set gelas 6 biji ni. Malas nak fikir banyak terus bayar.

Dah sampai sana, masa tu pengantin pun tak datang lagi. Sementara nak tunggu pengantin, kami menjamah la apa yang patut. Nasi + gulai dalca+ daging masak kicap (kot) + ayam goreng berempah + acar timun + buah oren. Second round makan kueyteow goreng+cabai jeruk pulak.Serious sedap (sorry tak sempat snap sebab segan masa tu ramai orang.haha). Mee goreng pun ada tapi tak makan pun. Third round plak makan apom lenggang.

apom lenggang. masa ni tak ada orang so cepat-cepat snap. hehe

table decor pun sempat snap jugak. hehe

masa ni dah habis makan dok tunggu pengantin.




p/s: maaf, gambar pengantin tidak dapat dipaparkan. hehe

Selepas balik tu sempat lagi menyinggah di Blackwood.



Hot cappuccino vanilla.  first try rasa tak sedap, tapi dua tiga kali try sedap pulak. yang bestnya untuk setiap hari sabtu  kat sini kalau siapa beli 1 coffee dapat FREE 1 coffee. So, coffee aku ni FREE la. Alhamdulillah, rezeki jugak ni. hehe. nanti aku buat entri pasal ni pulak na. Tungguuu..  






^_^

12 comments:

  1. maaak aih kenduri kawen meriahnyaaa lahai makanan banyak cenggitu sekali..
    nanti CT kalau kawen orang kaya nak buat kaunter makanan jepun lah bhahaha..
    berangan yang amat :P

    mailaah jalan jalan sini :D
    Siti Yang Menaip

    ReplyDelete
    Replies
    1. majlisnya simple ja,tapi makanannnn haihhh memang rosak diet sapa yang berdiet.
      cewahhh, nanti jangan lupa jemput cik fafa na. tak pernah makan japanese food.

      p/s : tak salah berangan untuk majlis sendiri. hehe. dah jalan dah tadi. ^_^

      Delete
    2. bolehlah nnti kita detim.. makan sushi ^^

      Delete
    3. boleh2, ct belanja. haha ^_^

      Delete
  2. amboi, dah tibai mkn kenduri singgah blackwood lagi..sakan..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. bila lagi nak fefeeling minum coffee..

      Delete
  3. apom lenggang??? apakah???
    macam apam balik ka??
    nampak tak org jakun menyoal
    hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. bukan, apom lenggang ni tak ada inti. lembut di tengah, rangup di hujung. hehe. kalau tak tau jugak sila google. =P

      Delete
  4. Cik Mimie suka pergi kenduri kahwin...hehehe..best dapat tgok pngantin cantik2:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka jugakkk. macam tengok princess dengan prince. ^_^

      Delete
  5. teringgiin nak minum kopi cam tu. lawoo jee. hehe

    ReplyDelete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^