Thursday, October 30, 2014

Sampel Percuma LipIce

Assalamualaikum.

Tadi tengah dok blogwalking, tengok blogger Sally Samsaiman ada dapat sampel percuma LipIce sheer color lipbalm, tapi tertanya-tanya kenapa aku tak dapat. Pukul 5 lebih, terdengar ketukan di pintu bilik aku. Kalau bapa aku tak check peti surat selepas balik kerja tadi, confirm aku tak tau. Nampak tahap kemalasan aku nak keluar rumah?haha.

Okay, kembali kepada tajuk asal..

Aku mintak sampel ni melalui Facebook LipIce dari bulan lepas. Akhirnya sampai jugak.

LipIce ni ada banyak jenis. Antaranya  LipIce Sheer color, LipIce Water colour, LipIce Color gloss, LipIce fruity dan LipIce tinted. Aku dapat ni satu ja la, yang sheer color lipbalm.

Aku memang pengguna LipIce ni dari sekolah lagi sebab bibir aku ni memang cepat kering kalau tak pakai lipbalm. Tak mau cerita banyak, layan ja gambar :




LipIce Sheer color

LipIce Sheer color

LipIce Water colour

LipIce Color gloss

LipIce fruity

LipIce tinted. Lipbalm ni pun aku pakai jugak sekarang. 


Semua jenis lipice ni boleh didapati di farmasi berdekatan seperti Watsons, Guardian.


Terima kasih LipIce!
^_^

41 comments:

  1. wah, bestnya!!! macam mana nak mnx tu? boleh mnx lagi ke? hahahaha...

    saya klik2 nuff2 akak sekali ^^,

    mula2 masuk tadi, eh, nama kenal. tapi blog macam lain sikit. lepas tu baru teringat akak dalam proses edit2 blog balik. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau depa dah pos tu maknanya kena tunggu next time plak la kot. hehe

      rajin betul klik2. terima kasih. ^_^

      haha. lain sikit ja. orang masih yang sama.

      Delete
  2. bestnyaaaaaaaa. nak jugekkkk.. dahnya dulu sgt suka pakai lip ice.. cuma skg je pakai gincu.. yelaa ibu bg kann.. hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. nakk pi beli laaaa. haa, gincu tu pun free apa?okay la tu. ^_^

      Delete
  3. Ayuni belum pernah pakai LipIce lagi. Lip balm jenama lain saja. Nanti Ayuni cuba LipIce pula.

    ReplyDelete
  4. Jie pun pakai lip ice, tp yang mak punya.
    Bestnya dapat sampel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua pun pinjam yang mak yaa. hehe.
      takpa,nanti cuba la mintak. ^_^

      Delete
  5. macam mana nak dapat free sample ni?nak jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya apply melalui facebook lipice. tapi tak tau la sekarang boleh ka tak apply lagi sebab dah dipos. tapi mungkin ada next batch kot. cuba selalu usha fb lipice tu. ^_^

      Delete
  6. Replies
    1. saya mintak melalui facebook lipice. boleh try usha2 tengok. saya pun tak pasti boleh apply lagi ka tak. ^_^

      Delete
  7. mmg guna lip ice pun skrg nie ^^
    btw cantek header :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. high five sikit! ^_^
      cantik lagi header cik balqis nuu.

      Delete
  8. Best nya dpt free. Dulu sy selalu pakai lip ice nie.tp sejak2 keja terus tukar lipstick. Nk bg tahan lama skit. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. best la jugak, jimat duit..

      lipstick memang tahan lama. tapi kadang2 lipstick ni tak cukup moist. saya selalu apply lipice dulu baru lipstick. tak la rasa kering sangat. ^_^

      Delete
  9. Bestnya! Akak suka dapat sample2 ni walaupun produk tu memang dah pakai heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda free kak, memang la suka. hehehe

      Delete
  10. Akak zaman muda-muda dulu memang pakai lipice ni...sekarang ni dah tua sikit, pakai lipstik warna terang-terang dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tua la sangat. haha. saya yang tak tua pun pakai lipstick terang jugak. apply selepas pakai lipice. hehe ^_^

      Delete
  11. Bestnya. Mieya pon suka sangat pakai lip ice ni :D

    ReplyDelete
  12. cantik2...header baru dia..
    selamat ber lipice cik fafa

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kaa?terima kasih. pujian jangan ditolak. hehe

      Delete
  13. Wahhh syoknye... nak jugak...
    Tuka wajah baru ke cik fafa..
    Sori la ayu pakai fon..
    So tgk sum3 cm same je...
    Heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak pi beli nuu. mung dah kijo takpo.haha
      yaka?adoi, ct pun cakap camtu jugak. mungkin sebab buat hover ni kot. takpa2 nanti nak edit lain tengok.hehe

      Delete
  14. tak pernah jumpa barang free kan online. haha. maybe jarang nak godek kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin2 la godek. biasala orang tak kijo ni la kalau boleh semua nak free. haha

      Delete
  15. Tak pernah join untuk dapat apa2 sample..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik mimie takpala ada income sendiri. bila2 boleh pi beli. orang tak dak income ni, tu yang semua apply free ja. haha.

      Delete
  16. rajinnye nak apply samplez.. tapi lipbalm ni nak gak hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin2 la belek fb depa. mana tau hujung tahun ni depa nak giveaway lagi ka free sample. ^_^

      Delete
  17. Hahaha. Macam mana nak mintaa. Sobb. Nam jugakk.huuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kat fb haritu. mintak kat situ la. kena selalu usha2 fb depa kot nanti depa nak bagi lagi. ^_^

      Delete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^