Friday, November 7, 2014

Tahun Lompat


...............................

Anna : "I propose we not make plans, I propose we give this thing a chance and let it work out how it works out. So what do you say, do you wanna not make plans with me?" 

....................................

Declan : "I reject your proposal. I don't wanna not make plans with you. I want to make plans with you.....So what do you say, Anna from Boston?"

Anna : "You do?"

Declan : "Yeah, I do......Will you marry me?"

..............................

Part ending movie Leap Year *credit



Hahah. Tolong jangan muntah kat sini. Dialog kat atas ni aku petik dari ending movie Leap Year yang aku baru ja dapat tengok semalam. Lakonan Amy Adams dan Matthew Goode. Suka dengar suara Amy Adams ni dari cerita Enchanted lagi. Suara dia lembut betul macam suara Kristen Bell dalam When In Rome dan Frozen. Matthew Goode tu pulak baru first time aku tengok dalam cerita Leap Year ni. Watak dia sebagai Declan dalam cerita ni memang adorable. *melting

Movie Leap Year ni dah lama pun keluar tahun 2010 dan lama jugak aku cari tapi mostly "file not found" bila aku nak play. Kemudian semalam terjumpak satu website ni. Kat mana? Putlocker. Tapi tak ada subtitle. Tapi aku tengok ja, cerita filipino pun aku tengok tanpa subtitle, tambah la cerita omputih. haha.



Oh ya,  ada lagi satu quote dalam movie ni yang aku berkenan. Masa part Anna dan Declan terjoin satu majlis perkahwinan ni selepas nak berteduh dari hujan batu/ ais batu. *Kalau hangpa la bila nak lari dari hujan, mau ka nak spend time kat kenduri kahwin orang yang kita tak kenal?Dak kan?haha. Ok,dah nama pun MOVIE kan. Impossible becomes possible. Quote ni adalah wish dari pengantin perempuan kepada pengantin lelaki tu.*please take note: can apply to married couples only!

May you never steal, lie or cheat,
but if you must steal, then steal away my sorrows,
and if you must lie, then lie with me all the nights of my life,
and if you must cheat, then please cheat death because I couldn't live a day without you.


Okay movie Leap Year ni memang best! Romantic ka? Yes. Comedy ka?Yes. Yes. Yes. Terutama kat part Luois Vuitton. *bagi aku semua cerita yang aku tengok pun best. hahah. Kalau hangpa pun peminat cerita romantic comedy camni, mesti hangpa pun akan jatuh cinta jugak. *take note: lain orang lain taste. 


Nak baca sinopsis? Google ja wikipedia. hehe



SEKIAN,TERIMA KASIH

^_^
 

46 comments:

  1. Akak memang suka movie ni. Accent si Declan tu sedap telinga mendengarnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun suka dengaq. irish accent kalau tak silap. tapi nak paham dia cakap tu memang kena fokus betul. haha

      Delete
  2. hahaha.. yeah, akhirnya cik Fafa dah tengok! weee~ :D

    saya pun suka Matthew dalam cter dia.. very the handsome, kena dengan taste saya yang suka laki macam tu. hahahahaha... and speech masa wedding tu pun best gila!

    saya suka part dia cakap, kalau dalam masa 60 saat *kot* and rumah terbakar, apa yang dia nak ambil dulu? eh ye ke macam ni ayat dia? saya dah lupa. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.tq amy sebab menjadi penyebab kak tengok cerita ni. hehe

      amboi, haha. tu la suka jugak, melting tengok dia senyum. tambah2 dia suka usik anna. adorable. yup,speech yang bermakna.hehe

      ya,ya, betul la tu. sebab part tu la anna start realize yang dia tak belongs to her fiance. bila dia set fire alarm kat apartment, then tengok fiance dia dok kalut selamatkan gadget2 daripada dia. adoii,sempat lagi. haha.



      Delete
    2. hahaha.. tahu xpe. kalau saya pun, rasa bengang je dengan lelaki tu.. ngeng -.- dah lah x hensem. hahahahhahahaha

      Delete
  3. owh, dia berlakon jugak dlm man of steel..amboi..romantis jugak cik fafa yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la,amy adams kan. tapi tak tengok lagi man of steel tu.
      ingat cik fafa ni keras sangat ka?haha. i'm just a typical malay girl.haha

      Delete
  4. cewahh akak layan romantic comedy. haha. Comel kan? Ceq suka jugak. HAHAHA. cuma tak pernah lg le tgk leap year nie. hee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. romantic comedy memang salah satu fav kak pun dari dulu. ^^ amboi,. budak sekolah tak payah tengok lagi la, pi buat keja sekolah nuu. heheh =P

      Delete
    2. ouh.. baru tahu fabrite akak romantic comedy. hehek. iyolahhh akakkk.. budak merdeka mmg byk kerja sekolah pong. huhukk. T_T hahaha.

      Delete
    3. banyak genre yang akak suka. sedih pun suka jugak. hehe. ^_^ takpa jie, bersusah2 dulu bersenang2 kemudian. demi ilmu. ^_^

      Delete
  5. sekarang kat DIVA banyak tayang cerita2 genre romantic macam ni.
    kalau kena masa dia, memang dapat layan.
    fefeeling habislah cik fafa.

    tapi leap year ni dia tak tayang, maybe dah pernah tayang and saya miss kot.
    ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.dok layan diva ka gee? cik fafa lama dah tak layan. last cerita tengok pun series army wives. sekarang ni banyak tengok online ja dari tengok tv sebab tak ada iklan. haha

      kalau gee nak tengok cuba la tengok kat putlocker tu. ^_^

      Delete
    2. Layan.. certain cerita je la.. Army Wives ke, Good Wife ke, mana2 yg bersiri lah kecuali SVU semua saya tak layan.. Layan yg jiwang2 je kalau ade.. Hehe..

      InshaAllah rasa mcm jap lagi nak kena jengah. Boring ni, ajak member tengok wayang boleh plak dia g cancel last minute.. Huhuhu..

      Delete
    3. ya..yaa,svu pun saya layan gak. hehe. gee pun layan jiwang,boleh geng la camni. haha

      kesiannyaa. takpa2, tengok wayang through laptop ja. hehe

      Delete
  6. Based on the quotes pun dah dapat rasa yang movie ni sweet! Kenalah cuba tengok lepas ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu baru quotes. belum dialog. hehe. cuba la tengok. klik dekat putlocker kat atas tu. ^_^

      Delete
  7. Replies
    1. ala, cikfafa romantik dengan orang dalam movie ja. ^_^

      Delete
  8. So suwiiiittt.. Propose tepi laut ea?
    Tapi, ayat nak propose tu buat makcik fenin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, dekat cliff. ^^
      dr cuba la tengok dari mula.kompem tak pening. hehe

      Delete
  9. Komen ni tak ada sangkut paut dengan entri..sebab Acik tak paham cerita ni..Acik rasa awak patut join segmen ni

    http://afifahaddnan.blogspot.com/2014/11/segmen-blogwalking-bersama-afifahaddnan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. tengok la kalau rajin. tq jemput. ^_^

      Delete
  10. tak tahu apa2 pasal movie latest..hahaha.. so sweet ja jln cerita,rasanya kita boleh menangis tgk..berangan kemudian kembali ke alam nyata

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh,movie ni tahun 2010 la. tak latest dah. haha. yala, mestilah kena kembali ke alam nyata. takkan nak berangan sokmo. ^_^

      Delete
  11. Romantic comedy memang best. Mesti ramai peminat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. kebanyakannya perempuan la kot. haha

      Delete
  12. maaf aku tak pernah tengok cerita ni tapi aku nak jugak drop comment jugak. takpe ke ea? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Sama dengan sys budak. Lols. --' sekoq pun tak kenal nama2 yang disebut. Sobb.hahah

      Delete
    2. tak perlu nak kenal pun aina oii. bukan masuk spm pun. hehe =P

      Delete
  13. wahhh sweetnyaa.. nadyya xtgok lagik. sobsob.
    #still private blog.hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi,cik nadyya dok buat gapo la dengan blog tu. edit tak habis lagi ka?hehe ^_^

      Delete
  14. Amboi2 cik fafa... suwit2 gitussss
    jiwa romantika ke??
    ohhh ye ayu ade email cik fafa..
    dpt.tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. sekali sekala layan jiwang sat.
      yaka?sorry tak bukak email pun.sat nak tengok.

      Delete
  15. dah lama jugak carik cerita ni nak download, tapi tak jumpa.. ha tu dia, ada link tu, tq cik fafa..
    layan citer romantik2 gak yea cik fafa ni ya. hehe. same la kita.. that quote, menampakkan lagi, cerita ni worth to download it. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh, link kat atas tu untuk tengok online ja tau. tak boleh download. yang download punya tak jumpak. yay,ada geng gak. hehe.yes worth it and sorry for the spoiler. haha =P

      Delete
  16. terus akak klik putlocker tu :-)

    ReplyDelete
  17. tak pernah dengar citer ni.. CT banyak tengok katun hihi.. citer omputih semua sweet aje. adoiyai kita yang tengok cair..

    ReplyDelete
    Replies
    1. umuq berapa ni?hehehe. tau takpa, tapi cayaq sat ja la masa tengok.

      Delete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^