Tuesday, December 2, 2014

SU 30Day 30Song Game : Day 1 Song 1

Assalamualaikum.

Lama pulak rasanya tak bercabaran. So kali ni, aku terpanggil nak ikut cabaran yang dibuat oleh Iyqa Gani ni sebab aku rasa macam nak share antara lagu-lagu yang menjadi kegemaran aku. Kalau hampa pun nak bercabaran jugak, boleh tengok kat SINI apa yang hampa kena buat. Tak dak tema khusus pun, share ja lagu yang kita suka.

So here's my #Song 1 :


Greyson Chance - Waiting Outside The Lines




You'll never enjoy your life,
Living inside the box
You're so afraid of taking chances,
How you gonna reach the top?

Rules and regulations,
Force you to play it safe
Get rid of all the hesitation,
It's time for you to seize the day

Instead of just sitting around
And looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
The time is now

I'm waiting, waiting, just waiting,
I'm waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

Try to have no regrets
Even if it's just tonight
How you gonna walk ahead
If you keep living blind?

Stuck in the same position,
You deserve so much more
There's a whole world around us,
Just waiting to be explored

Instead of just sitting around
And looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
The time is now, just let it go

Don't wanna have to force you to smile
I'm here to help you notice the rainbow
'Cause I know what's in you is out there

I'm waiting, waiting, just waiting,
I'm waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

I'm trying to be patient (I'm trying to be patient)
The first step is the hardest (the hardest)
I know you can make it,
Go ahead and take it

I'm waiting, waiting, just waiting
I'm waiting

I'm waiting, waiting, just waiting
I'm waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

You'll never enjoy your life
Living inside the box
You're so afraid of taking chances,
How you gonna reach the top.


Aku suka sangat lagu ni sebab lirik dia. Aku rasa macam lirik lagu ni dituju kepada diri aku. haha. Sekian!

milkysmile

22 comments:

  1. suka lagu ni...greyson chance ni sangat talented.akak suka join challenge..at least blog tak sunyi, sentiasa ada update..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi lagu ni ja yang dengar pun, lagu dia yang lain tak pernah. hehe.
      betul, salah satu sebab jugak saya nak buat cabaran ni. haha

      Delete
  2. Alamak qila kureng ah greyson chance omey ni ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikfafa pun bukan kenal sangat pun greyson ni. suka lirik lagu ni ja. ^_^

      Delete
  3. Tak pernah sahut cabaran sebab rasa x mampu nak buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, rasa macam bakal tak mampu gak ni. hehe

      Delete
  4. Cik Mimie tak berapa layan sgt lagu2 omputih ni..so xtau lagu ni..hahaha..

    Selamat menyahut cabaran ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best owh lirik dia. hehe.

      tak pasti pulak tersahut ka tak. nak update blog pun rasa malas gilaaa.. hahha

      Delete
  5. 1st time dgr..sedap eh sora dia..jelas je nyanyiannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, budak2 nyanyi memang jelas. hehehe

      Delete
  6. I'm trying to be patient oh yeahhhh ;)

    ReplyDelete
  7. Awat aku x penah dengaq? La on9 guna fon. Nanti aku dengaq k :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagu ni tahun 2011 kalau tak silap. aku pun dengaq lagu dia hat ni ja pun. hehe. lirik dia pun motivate gak.

      Delete
  8. jyeahh Grason! suka gak lagu ni. padu suara budak Grason nih. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa,tau takpa. hehe. lirik pun bermakna. motivate.

      Delete
  9. baguih join segmen cemni. iols boleh download lagu lagu yang tak pernah dengar. jaaap 30 lagu ke kena pilih..? hahaha nak pilih 10 pun semput da haha

    ReplyDelete
  10. eh eh, dah lama x dengar pasal greyson chance. suara dia sedap. tapi macam JB pun ada. adeh

    ReplyDelete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^