Monday, February 2, 2015

Makan-makan

Assalamualaikum.

Masuk minggu ni dah 3x kami buat bbq kat rumah. Sekali sekala bersantai kat luaq sambil berbbq dengan family pun best gak tau. 

Bbq sate ayam. kami beli isi ayam lepas tu perap dengan sos bbq ja. Bebola pun ada. Tapi lupa nak snap pulak.

Salad.

Pizza pun order jugak. Nasib baik family aku kuat makan.hehe

Kami ambik set ni.

Crust tu rasa manis2 pulak. Ingatkan savory macam cheese biasa.hujung crust tu rasa dia macam mexican bun cheese pulak. Tapi overall okay ja. Sedap jugak la.

Hampa pulak camna? Dinner apa? ^^


^_^






35 comments:

  1. Sedapnya BBQ. Kalau dapat makan masa winter ni, heaven sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kab. Makan panas2 time sejuk lagi best. ^^

      Delete
  2. Mak ahkak xsuka sangat piza2 ni.
    Tapi anak2 die bukan main..
    Tekak omputeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Biasa la. Tekak lain-lain. Bezanya zaman sekarang dan dulu.hehe

      Delete
  3. Baguslah diseimbangkan daging dengan salad.
    Tomato kan yang kecik2 tu?
    Akak suka sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Balance jugak hehe. Yup.baby tomato tu. Makan saja pun sedap. Rasa manis masam. Nyum2 ^^

      Delete
  4. wow wow bestnya...dinner smlm mkn bihun greng ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bihun goreng pun sedap apaa. Makan dengan cabai jeruk pun sdp. ^^

      Delete
  5. amboi.. sedapnye makan..
    dinner megi je. sbb mls nk masak.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni pun sekali sekala ja. Malas2 pun kira rajin la buat megi. Kalau ikut tahap malas cik fafa makan roti ja. Hehe

      Delete
  6. Seronoknya makan-makan! Omnomnomnom...

    ReplyDelete
  7. saya rasa ,perut boleh kejang kalau makan banyak mcm ni..hahaha
    kitaorang jarang bbq.. T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sorang makan memang la kejang perut cik adik oii. Makan ramai2 tak kejang aihh. Hehe. Apa kata nana start buat fenomena bbq kat rumah. Ajak ja family buat sams2.^^

      Delete
  8. Replies
    1. Pizza semua pun sedap. Harga pun sedap.hehe

      Delete
  9. peh peh mmg makan dan makan dan makan!!!!

    ReplyDelete
  10. Saya makan mee goreng mamak saja... resepi? campak2 jer... janji mee sedap hahahaha... tu best kalau makan sendiri... sama macam BBQ lah... kalau dah ramai2 tu yg tak sedap pun jadi sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Lg sempoi. campak2 pun kalau sedap mesti licin punya mee tu. Tau takpa. ramai2 mkn lg berselera walaupun tak sedap mana.

      Delete
  11. Amboi...makan besaq habaq hang...:) hehehe...rindu ler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. sekali sekla mkn besaq dgn family. Jnji hati senang. Perut pun senang. Hehe. Rinduuu gak kat cik mimie. ^^

      Delete
  12. Wahhhh. Bestnya buat bbq. Double best bila makan reramai.

    *Sorry lama tak datang komen bebanyak kat sini. Tp kaaannnnn, nk mintak alamat Cik Fafa sebab ada tersenarai kat SINI. Nanti pm nama, alamat dgn no phone kt fb Invisible Note yea ;)

    ReplyDelete
  13. tudiaaa Cik Fafa hihi.. dalam family CT sorang aja suka pizza jadi kalo nak makan kena ngan kawan2 or sorang2 beli yang personal. sedih kan hihi..

    bestnya bbq.. lama tak bbq..
    malam ni tatau nak makan ape.. pas solat magrib baru nak kuar makan..

    ReplyDelete
  14. wow besnya BBQ. siap order pizza lagi haaa hehehe

    ReplyDelete
  15. dah lama tak buat makan2 kt rumah,,,hoho

    ReplyDelete
  16. Sedapnya makan ramai-ramai. Nak plak ada bbq..

    ReplyDelete
  17. amboii berbbq nampak..
    sonok la
    ayyu pon xsbr nak tggu adik balik dr plkn nia...
    nak makan besar2 jugak

    ReplyDelete
  18. bestnya BBQ macam tu..lama dah kak wana x buat aktiviti macam ni ngan family sebab masing2 sibuk..

    ReplyDelete
  19. kalau nak ber BBQ ni ramai2 baru best..pastu sama2 membakar..meriah

    ReplyDelete
  20. adoiii terliuqqqq dibuatnnya!!! wuuu T-T

    ReplyDelete
  21. wah, dinner bukan main. hehehhehe... saya kalau semua family dah ada kat subang, baru kami berBBQ. rumah pakcik2 dekat je kat sini. sebelah2. so, senanglah. hehehe

    ReplyDelete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^