Saturday, December 8, 2018

Langsir Shoppee

11.11 sale shoppee yang lepas aku ada beli langsir untuk ruang tamu rumah sewa aku. Banyak kali dah nak beli langsir baru sebab masa baru pindah guna langsir lama yang my mom punya ja. ๐Ÿ˜…

Pikir punya pikir aku decide unuk beli langsir yang ready made ja. beli online senang pilih ja color yang kita nak nanti sampai depan rumah. Pastu tinggal nak gantung ja. ๐Ÿ˜†Malas nak tempah sebab aku rasa kos tempah lagi mahal dari beli yang siap. Dah la kena cari kain lagi. So much hassle.๐Ÿ˜ฅ Ada jugak aku survey kat mrdiy tp semua langsir yang jenis rod eyelet punya.mahal plak.memang over bajet la. Yang murah ada tp kain nipis. payah nak cari yang jenis hook yang tebal dan harga berpatutan.

Kebetulan masa shopee buat sale 11.11 tu aku browse la langsir yang bekenan di hatiku.Sebelum ni banyak kali aku beli barang di shoppee& mostly aku sangat berpuas hati. Sebelum beli di shoppee memang aku akan baca review other customers dulu sebelum decide untuk beli. Yang mana banyak good review & banyak likes ja aku akan beli.So far memang puas hati sangat. So korang nak beli apa2 please baca review dulu baru beli okay.๐Ÿ˜™

 Aku minat tema minimalist color black white grey. Kebetulan memang tema ruang tamu aku color tu so aku pilih langsir color grey. ๐Ÿ˜


Tadaaa. Ni langsir yang aku pilih. Aku suka design plain no scallop sebab nampak moden. Hihi. Aku beli langsir ni di shoppee RM18.90 untuk sekeping. Total aku beli 4 keping untuk 2 tingkap nako ruang tamu aku. Harga asal rm20. Kira okay la aku boleh save some money.๐Ÿ˜† free single hook. Tingkap rumah aku pakai rail besi ja so aku pilih langsir jenis hook. For sure ada rumah sendiri nanti nak pakai yang rod plak. Lagi flowy.๐Ÿ˜„





Overall aku sangat puas hati dengan kualiti kain langsir ni. Jenis kain material premium polyester. Memang tebal &  block cahaya walaupun bukan 100percent.. Bangun pagi pun tak perasan dah cerah sebab memang gelap. Padan sangat harga dengan kualiti. Labuh pun ngam2 sampai bawah. Dari segi jahitan pun kemas. Memang recommended untuk siapa yang prefer beli yang ready made. ๐Ÿ˜Š๐Ÿ‘๐Ÿ‘


No comments:

Post a Comment

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^