Tuesday, September 9, 2014

Liebster Award


First of all, I would like to express my gratitude to Cahaya Alam Maya sebab calonkan saya dalam Liebster Award ni. Kalau dia tak tag, aku pun tak tau pasal award ni. hehe.





Peraturan Liebster Award :
  • Mention blogger yang calonkan anda & letakkan link blog beliau ke dalam post anda.
  • Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau.
  • Calonkan 11 bloggers lain yang anda tengok followers kurang dari 1000.
  • Buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut.
  • Maklumkan kepada those bloggers.



So, here's 11 soalan dari Cahaya Alam Maya untuk aku :

1. Siapa idola anda?
- Mama dan Bapa.



2. Senaraikan at least 3 tajuk buku kegemaran.
 - Tinggallah Pujaan, Finding Mr Flood, Mengukir Bahagia.


3.  Kenapa anda berblogging?
- Berkongsi cerita hidup dan mencari kenalan.


4. Tag 3 blogger kesayangan korang.
- Yuyu Zulaikha 
- Irine Nadia
- Farah Waheeda


5. Zaman mana yang paling anda suka? (baby, tadika, sekolah, universiti, kerja). Kenapa?
- Tadika. sebab zaman tu tau enjoy ja, tak payah pening fikir masalah. hehe


6. Sudah ada yang special? HAHA  
- Belum.


7. Blog saya ni apa yang perlu ada dan apa yang perlu di buang?
- Tak perlu tambah dan tak perlu buang sebab dah okay. Simple is nice.


8. Apa maksud duit dalam kehidupan anda?
- Duit ialah benda yang digunakan untuk beli something yang aku suka. Contohnya makanan. hehe.


9. Tempat percutian yang menjadi idaman?
 - Bali, Indonesia.


10. Anda rasa saya ni orang jenis macam mana?
- Baik. sebab kalau jahat takkan nak jadi blogger pulak. hehe


11. Ucapan untuk saya.
- Semoga dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan oleh Allah S.W.T. =)


  
Bloggers bertuah yang dicalonkan :


  1. http://ctfaezatun.blogspot.com/
  2. http://acikwatie.blogspot.com/
  3. http://notasangsemut.blogspot.com/
  4. http://www.aishahnin.com/
  5. http://roseskalerful.blogspot.com/
  6. http://munirah-serupasama.blogspot.com/
  7. http://nurulasyikinmohdanuar.blogspot.com/
  8. http://aquzack.blogspot.com/
  9. http://nurulhidayahdiary.blogspot.com/
  10. http://ceritaejoy.blogspot.com/
  11. http://adna2029.blogspot.com/

Soalan aku untuk the bloggers :


1. Apa makanan kegemaran anda ?

2. Minuman kegemaran pulak?

3.  Warna kegemaran anda?

4. Loghat negeri yang best bagi anda? 

5. Kereta idaman anda?

6. Jenama pencuci muka yang paling berkesan bagi anda?

7.  Jenama shampoo yang best bagi anda?

8. Tempat percutian di Malaysia yang paling best bagi anda? 

9.  Siapa pelakon kegemaran anda?

10. Penyanyi kegemaran anda?

11.  Jenama smartphone yang menjadi idaman anda?




 P/s : Harap kalian sudi la jawab soalan saya. Tapi ini bukan paksaan tau. Kalau nak jawab jawab la, kalau tak mau sudah. hehe. Thank you in advance. =) 




11 comments:

  1. kite pon ade kena tag jugak..tpi belum lagi buat entrynye... :D

    ReplyDelete
  2. thank you yee sudi jawab :) selamat berkenalan!

    ReplyDelete
  3. Adoii..hahaha..kena tag gak..hmm jap eh

    ReplyDelete
  4. hahaa dh siap dah terjah tgk
    http://adna2029.blogspot.com/2014/09/liebster-award-yang-di-tag-oleh-coretan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq na kak sudi jawab. selamat berkenalan! =)

      Delete
  5. Tq sebab tag.. Dah jawab soalannya. hehehe..
    http://notasangsemut.blogspot.com/2014/09/liebster-award_17.html

    ReplyDelete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^