Friday, September 19, 2014

Entri Khas Liebster Award


Gempak la sangat tajuk ni. haha. Actually aku dah pernah buat Liebster Award sebelum ni. Tak sangka pulak di tag lagi. hehe. Terima kasih ya sudi senaraikan saya dalam award ni. Jadi, ni entri khas untuk saya menjawab  soalan-soalan daripada Adilah Isharudin , Diana Adha  dan Ummiammararif . =)



Soalan dari Adilah Isharudin

1- Apa impian anda? Jangan malu menyatakan impian besar2 anda. Siapa tahu kuasa tindakan luar biasa dan mentor tepat, anda mampu capainya ;-)
(Senaraikan 30 untuk simpanan diri sendiri, dan 3 untuk dikongsi kepada saya)
  • Kahwin (impian setiap gadis). hehe
  • Beli rumah (satu aset, boleh decorate ikut style yang saya suka)
  • Buat bisnes (insyaAllah)
2-Jenis manja atau berdikari?  
  • Sometimes manja (dengan family) & sometimes boleh berdikari.
3-Belajar/kerja?
  •  Dah habis belajar & masih mencari pekerjaan.
4-Part time side income?
  •  Tiada.
5-Kerja atau bisnes, mana pilihan?
  • Nak kerja dulu kumpul duit/ modal, baru nak try buat bisnes.  
6-Pemimpin dikagumi?
  • Amanah, adil, bertangggungjawab,tegas, berpegang teguh kepada syariat Allah, tak sombong kepada pengikutnya, berbudi pekerti mulia, menunaikan janji dan tidak berdusta. 
  7-Apa jenis muzik kegemaran anda?
  •  Sentimental love song, pop rock. 
  8-Apa hobi masa lapang atau minat atau kecenderungan anda?
  •  Blogwalking, tengok movie/drama/tv series online.
  9-Pandangan tentang kerja-kerja sukarelawan
  •  Hanya orang yang suka dan rela saja boleh jadi sukarelawan. hehe 
  10- Bercinta baru nikah atau nikah dahulu baru bercinta?Pilihan anda.
  • Okay ja dua-dua. Tapi bukan bercinta tapi berkawan. Berkawan dulu baru nikah untuk kita kenal seseorang itu sebelum decide untuk pilih sebagai pasangan hidup. Nikah dulu baru bercinta sebab lepas dah nikah semua dah halal. Nak keluar berdua-duaan pun tak ada masalah.
  11-Siapa penyokong terkuat dalam hidup yang menjadi motivator dan pembakar semangat meneruskan langkah bila kamu down.
  •  Mama.

Soalan dari Diana Adha :

1. Bila anda start blog?
  • 2010. Masa tu blog saya ni lebih kepada tempat meluah perasaan, sebab tu tak ada satu pun post dari 2010-2012 sebab semua dah dipadam. Start 2013 baru  mula nak aktifkan blog dan buat entri yang lebih bermanfaat.
2. Nama manja anda?
  • Angah.
     
3. Tiga perkataan menggambarkan diri anda?
  • Pendiam, kidal, sensitif.
4. Status korang sekarang?
  • Bujang.
5. Heels or flats?
  • Bergantung pada occasion. Kalau kenduri atau majlis formal pakai heels/wedges. Kalau berjalan/shopping selesa pakai kasut sport/flats.

6. Favourite blogger anda?
  • Yuyu Zulaikha.

7. Warna kegemaran anda?
  • Putih, hitam, hijau emerald, deep purple, biru tiffany, dusty pink & warna-warna pastel.

8. Teh @ Coffee?
  • Teh o' panas.

9. Benda paling berharga yang anda pernah miliki?
  •  Laptop.
10. Apa yang anda buat, bila anda sedih?
  • Menangis. 
11. Selain seorang blogger, anda adalah seorang.....?
  • Penganggur. hehe


Soalan dari Ummiammararif :

1. Nyatakan negeri kelahiran anda?
  • Pulau Pinang.
2. Pendidikan tertinggi anda?
  • Ijazah sarjanamuda.
3. Selesa tinggal di kampung atau bandar? Nyatakan sebabnya.
  • Dua-dua. Kampung sebab tenang dan bandar sebab ada banyak kemudahan antaranya tempat shopping. hehe. 

4. Apa nama timangan@panggilan anda?
  • Angah.
5. Negeri yang belum pernah anda singgah dalam Malaysia?
  • Sabah dan Sarawak.

6. Tempat yang ingin anda pergi?
  • Bali, Krabi, Pulau Perhentian.
7. Apakah warna yang digemari?
  •  Putih, hitam, hijau emerald, deep purple, biru tiffany, dusty pink & warna-warna pastel. 
8. Anak ke berapa dalam keluarga? 
  • Kedua.
9. Lagu yang anda gemari?
  • You and Me (Lifehouse), Poison & Wine ( The Civil Wars), Andra and The Backbone (Sempurna), Sorry (Buckcherry), Setengah Mati Merindu (Judika), Terrified (Katharine Mcphee), Iris (The Goo Goo Dolls), Wherever You Will Go (The Calling), Cinta dan Benci (Geisha) dan lain-lain...........

10. Kereta idaman anda?
  • Tak ada. 
11. Apakah nama sekolah rendah anda?
  • SKSN.
SEKIAN. =) 

9 comments:

  1. Thanks Cik Fafa...sudi jawap.....loves emerald green too :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. you're welcome. high five sikit! hehe. very nice kan warna tu.

      Delete
  2. semoga apa yang diimpikan menjadi kenyataan ye dear..

    ReplyDelete
  3. Sudah lama tidak main tag ini. Kalau terkena tag mahu demam dik Non. :-)

    ReplyDelete
  4. thanks sudi jawab..awesome sgt jawapan..yeahh

    ReplyDelete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^