Friday, October 24, 2014

Biasiswa Skim Tenaga Pengajar Muda (TPM) UiTM 2015


Menurut kefahaman aku, TPM ni merupakan biasiswa yang diberikan kepada mereka yang mahu melanjutkan pelajaran ke peringkat yang seterusnya iaitu Master/ PhD. Bila dah selesai Mater/Phd tersebut, mereka akan terikat dengan UiTM sebagai pensyarah selama 7 tahun.

Aku tengok tak semua bidang yang ditawarkan. Bagi bidang-bidang pertanian atau agroteknologi semuanya di kampus Jasin, Melaka. Jauh sangat pulak. Tapi memang ada bidang yang aku berminat nak sambung iaitu dalam bidang pengurusan perladangan dan juga sains tanaman (hasil lepas-tuai). Walaupun tahu banyak persaingan tapi tak salah pun nak memohon. Dapat atau tidak tu belakang kira.

Kepada kalian yang berminat untuk memohon jugak boleh rujuk di link bawah ni :

IKLAN BIASISWA SKIM TENAGA PENGAJAR MUDA (TPM) UiTM 2015

Lepas dah isi online ni, kita kena cetak borang permohonan dan hantarkan sekali dengan dua(2) salinan dokumen-dokumen yang diperlukan kepada fakulti yang kita mohon tu dalam tempoh permohonan. (rujuk link di atas)


Tempoh permohonan dari 24 Oktober 2014 sehingga 07 November 2014.

18 comments:

  1. menarik juga ni... saya lagi setahun nak habis... kalau ada rezeki sambung master, in shaa ALLAH nak cuba...

    ke budak uitm je erk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ja kalau bukan budak uitm nak apply. saya sendiri dari ukm.. ^_^

      Delete
  2. alahai pintu hatiku belum terbuka nak sambung study..

    ReplyDelete
    Replies
    1. adakah pintu hatimu sudah terbuka untuk berkahwin? ehem2. nasi minyak..nasi minyak.. =P

      Delete
  3. mcm menarik jer..huu..nak try2..mne tau pasni kita ley knal2 lgi dekt..aicece..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la timm..acece, tu la boleh kenal2. ^_^

      Delete
  4. .______________. Hahaha, apakah ini. maaf saya budak tecik lagi. hauahaha

    ReplyDelete
  5. Moga berjaya. Lecturer IM ramai ambik scholarship TPM. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaka?kalau ada rezeki ada la. ^_^

      *sorry baru perasan comment

      Delete
  6. Kalau tak kawen lagi mmg nk smbung je blaja.. skg mood blajaa tah ke mane2 hilangnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpa, fokus kepada keluarga sudah. nanti kalau mai mood nak sambung lagi bila anak dah besaq sikit sambung la. ^_^

      *sorry baru perasan comment

      Delete
  7. dah 2 kali dapat surat untuk sambung belajar tapi apakan daya anak-anak masih memerlukan mama diaorang ni..
    lagipun otak rasa macam dah berkarat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. otak takkan berkarat. bila sambung belajaq balik automatik benda yang kita lupa jadi teringat. takpa2, ada masa nanti sambung la. ^_^

      Delete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^