Wednesday, October 22, 2014

Hari Adik-Beradik Keluar


Hari adik-beradik keluar? Entah betul ka tak bm aku ni. haha. Kalau bahasa omputihnya sibling's day out.


Lama betul aku tak tengok wayang. Sekarang kan semua tengok online ja. Kak aku la yang ajak kami 5 beradik pi tengok wayang tadi. Kononnya sibling's day out la. Cerita apa yang kami tengok? Aku ni tak la minat sangat cerita horror, tapi disebabkan dah tak ada cerita lain yang menarik pada pandangan mata kami, maka kami decide nak tengok Anabelle ja la. Seorang RM13. Rasanya last aku pi harga dalam RM10 ja. Perubahan lain yang aku perasan ialah wayang kali ni dah macam tengok 3D sebab screen dia rasa macam clear sangat. Haa,nampak tak?Lama tak pi. Entah-entah last aku pi masa tv flat screen pun tak dak lagi kot. haha.


Cerita ni 1 jam 39 minit ja. Patut la aku rasa macam sekejap ja. Rasanya aku tak perlu cerita sinopsis kot sebab mesti ramai dah yang tengok. Overall bagi aku cerita ni best jugak la. Yang penting happy ending. Bila tengok cerita ni teringat cerita Curse of Chucky. Tentang haunted doll jugak.

Okay cukup pasal wayang.

Lepas tu kami pi singgah Tesco jalan-jalan sambil makan kat food court. Ingatkan nak pi Tasik Darulaman tapi hujan la pulak. So, kami pi singgah satu butik ni namanya Estillo. Berhadapan dengan PPD ja. Cantik-cantik semua macam trend sekarang cotton candy punya skirt, dress, blouse, shawl, tudung bawal. Accessories pun ada. Rambang mata. Nasib baik window shopping ja. hahaha

K.A.M.I.




notabawah : masa dalam kereta tadi, aku pelik dah kenapa radio hotfm pasang lagu hindustan ni? Bila teringat balik owhh hari deepavali rupanya.



29 comments:

  1. hi! tgh blogwalking td terjumpa plak blog awak ni~ hikhik siblings day out? Sounds fun to me! hmm~nk buat gak ah. hehe

    jemput dtg blog sy tau! :D
    Mira | http://lemieletlavanille.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat ja. hehe. nanti saya singgah. ^_^

      Delete
  2. Hehehehe bestnya.. Semua nampak cool =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. cool sangat. bila time hot, hot sangat. haha ^_^

      Delete
  3. Seronok ni keluar ramai-ramai :) Xtengok lagi Anabelle

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala memang seronok. sebab bukan senang nak dapat kumpul semua adik-beradik camni.. takpa, download ja. haha ^_^

      Delete
  4. Salam kenal dik! Bestnya ramai adik beradik perempuan. Selalu gaduh tak? hihihi...comey2 aje semua nya. Free free singgah la blog akak ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gaduh toksah cakap la, siap boleh ber-wrestling lagi! hahaha. tapi sekarang dah kurang sikit dah gaduhnya.haha. saya dah singgah blog akak tadi..salam kenal ya kak! ^_^

      Delete
  5. Ya Allah~ BESTTTTTTTTNYAAAAAAAAAAA~ Bila boleh pergi camnii ni~ T_T sobb. Lambatt lagii~ ;a; teringinnya. teringinyaa. yang sulung pun baru sekolah menengah. cesh bila boleh sibling days out ni. jeles. meh.jeles. TT_TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaii, tak yah jeles la.. aina ajak la adik beradik semua jogging keliling rumah ka. tak perlu kereta pun. tu pun sibling's day out jugak. hehe ^_^

      Delete
    2. hjahahaha, tapi nak acah2 macam girls day out. g lepak. makan, shopping. XD

      Delete
  6. kita pun 4 orang adk beradik perempuan tp tak rapat sangat la.. masing2 buat hal sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala, kami adik beradik pun kalau dok rumah buat hal sendiri ja. masing-masing menghadap tv atau laptop. bila keluar camni, dah tak ada gangguan tu semua, so boleh la spend time sama2. ^_^

      Delete
  7. Bestkan ramai adik-beradik pompuan, nak plak semuanya satu kepala. Lamanya tak tengok wayang, last sekali tahun 2007...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best jugak sebab boleh share girly things.. tapi bila time bergaduhhh, haa toksah cakap laaa.hahah. lama jugak la tu. ajak la family mama pi tengok. sekali sekala best jugak. ^_^

      Delete
  8. Adik bradik Cik Mimie sume dah kawin..tinggal Cik Mimie sorg je blum lagi..rindunya nak Sibling day out macam dulu2...hukhukhuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaka?alahai, takpa2, bila raya mesti semua adik beradik dapat berkumpul kan?ronda sekeliling taman/kampung pi beraya pun sibling day out jugak. hehe ^_^

      Delete
  9. wah, lima-lima perempuan? tabik ah.. best tak? haha.. saya ada 3 je beradik perempuan. 4 lelaki...

    ktorang keluar selalu dengan family je.. saya xde kete.. and saya x pandai sangat bawa kete.. so, xdelah siblings day out haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually ada yang bongsu lelaki tetapi terpaksa ditinggalkan sebab masih kanak-kanak. hahah.balance la tu. at least ada jugak adik beradik perempuan. hehe

      haha. saya pun sebab kak saya ada kereta dan cekap bawak tu yang boleh ada sibling day out sementara dia tak kahwin lagi ni.

      Delete
  10. Best yer keluar outing adik-beradik nie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. outing? terasa macam budak hostel pulak. haha. ^_^

      Delete
  11. Alaaa syoknye
    Ayu lame xkuar ng adik2
    Rindue plak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak kan dah bersuami. paham. hehe. kami ni sebab semua bujang lagi, tu yang ada masa keluar. lagipun time cuti ni la semua adik2 balik. kalau ikut hari biasa memang tak dapat la nak sibling day out ni. ^_^

      Delete
  12. seronok ada siblings. boleh hang out boleh bergantung harap and nak manja manja :'D huhu CT ni sorang aja. kawan ngan laptop ngan phone huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai,sedihnya dengaq. takpa2, nanti dah kahwin sure ada geng punya. time tu dah sah2 ada tempat bergantung harap dan bermanja-manja. ewaahhh. ^_^

      Delete
  13. seronoknya lima beradik perempuan. aku kakak aku jarang balik. aku buat hal sendiri je. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun time deepavali. semua balik. kalau hari biasa pun sama la, buat hal sendiri ja sebab tak dak sapa. ^_^

      Delete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^