Wednesday, November 26, 2014

Ada Apa Dengan Mimpi?


Assalamualaikum.

Mimpi. Siapa tak suka kan kalau dapat mimpi indah? Tapi kalau dapat mimpi yang tak berapa nak indah camna pulak?


Mimpi ini berkenaan dengan seseorang yang sekarang dah jadi somebody that I used to know. Aku mimpi kawan aku cakap seseorang tu nak kahwin!! Siap ada nama lagi dengan siapa yang seseorang nak kahwin tu. Dalam mimpi tu memang aku dok tahan nak teriyak ja masa dengar berita tu.  Kemudian, bila tersedar bangun, baru meleleh-leleh air mata keluar. Astaghfirullah. Aku rasa macam real pulak mimpi tu.


Tapi mimpi ni cuma mimpi yang hanyalah mainan syaitan. Tak perlu nak ambil serius, ya dak?

*credit


^_^




41 comments:

  1. dulu pun ina selalu mimpi sampai nangis2.. time mimpi, memang kita tak perasan, sbb rasa macam real je kan.. bila tersedar, baru lah kita tahu yg rupanya tu mimpi.. tapi ina pernah sekali ni mimpi pasal sedara ina terpijak paku masa wedding sedara ina, then lepas tu, ina bangun, memang betul2 jadi.. haha masa tu, ina macam terkejut juga lah.. tapi tu lah, first time mimpi jadi kenyataan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpa, bila dah tersedar baru perasan mimpi semata-mata. tak pasal-pasal berdrama sekejap. huhu. adoi, terpijak paku tuu. takut jugak yer, semoga yang buruk2 semua dijauhkan la. ^_^

      Delete
  2. saya pun sampai sekarang masih mimpi lelaki yang sama. apa maknanya erk? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh,cikfafa bukan penafsir mimpi la. hehe. dan ni baru first time mimpi camni.
      tapi kalau ikut logik, mungkin jugak qila selalu fikirkan dia, tu yang selalu mimpi kot. apa-apa pun semua mimpi ni mainan tidur ja. tak perlu ambil serius sangat. ^_^

      Delete
  3. hurmm kdg tu takot bila dpt mimpi yg x berapa nak indah camnih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya takut tu kita rasa masa baru tersedar dari mimpi. selepas tu mesti dah tak rasa apa dah. apa-apa pun semoga kita semua dijauhkan dari mimpi yang tak berapa nak indah camni lagi. ^_^

      Delete
  4. Tak tahu nak komen apa pasal mimpi ni. Mimpi ni bagi saya subjektif

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, mimpi ni bergantung pada pandangan masing-masing. ^_^

      Delete
  5. Doa mimpi buruk tu elok utk diamalkan.

    ReplyDelete
  6. kalau tidur sorang2 takpelah nangis keluar air mata pun.. kalau tidur ngan adik ni, tak ke kena gelak nanti? hahah
    btw, kalau dapat mimpi yang saya tak suka, saya lebih rela bangun terus dari tidur , buat aktiviti lain supaya tak payah nak kenang2 mimpi macam tu.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. tapi kalau nangis tanpa bunyi adik tak perasan kot? =p

      cikfafa pun lepas berdrama sat pastu terus bangun mandi. temporary feelings ja masa tu. lepas tu, tak kenang2 sangat dah. hehe

      Delete
  7. nasib cuma mimpi kan tapi kata orang kalau mimpi sampai menangis akan dapat gd news..tak tau la betul atau tidak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. yaka?tak pernah dengar la pulak. mitos ja kot tu. ^_^

      Delete
  8. kita pun pernah termimpi someone.. kemudia tersedar, kita fikir balik mugkin kita terlalu fikirkan dia sejak dua menjak ni,tu yg terbawa2 ke tidur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, ada jugak baca mungkin sebab kita terlalu fikir sangat. tapi nak kata cikfafa terlalu fikir pun tak rasanya. ^_^

      Delete
  9. Pernah dapat mimpi tak berapa nak indah ni..mimpi Incik Kesayangan minta clash..bangun tidur terus kol Incik Kesayangan sambil nangis..haish, xleh nak bayang..minta diljauhi dr perkara2 yg berapa indah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoii, kalau yang tu lagi sadis. tambah pulak bila dah lama bersama. mudah-mudahan dijauhkan dari perkara yang tak berapa nak indah camni. ^_^

      Delete
  10. mimpi. boleh jadi betul boleh jadi mainan tidur je :)

    ReplyDelete
  11. Tula kadang2 rase mnpi tu real je.. kalau agak2 mimpi tu best nak smbung tido balik mngharap ad3 smbungan mmpi yg td.. heee ni mesti kes sblm tido dok teerigt kt sum1 tu ye cik fafa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa la, betul2. bila dapat mimpi yang best pun rasa camtu gak. hehe. rasanya sebelum tidur tu cikfafa dok ingat kat #badri ja sebab baru tengok #bilahatiberbicara sebelum tidur tu. muahaha

      Delete
  12. scha ada masalah

    bila bangun je, mesti lupa ttg mimpi. even kalau mimpi jumpa hantu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh lagi bagus apaa, boleh lupa terus. tak payah nak ingat2 mimpi yang kurang menyenangkan. ^_^

      Delete
  13. akak ada pengalaman 'berita kahwin' tu.real life tau, bukan mimpi..2 kali lak tu.semoga tak terjadi kat awak di dunia nyata..hehe.Betul tu, mimpi tu mainan syaitan..jangan lupa berwuduk sebelum tidur ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaka?adoii, macam mana la perasaan kak sal kan. 2x plak tu. T_T
      tak kisah pun kalau jadi betul2. ni cuma terkejut selepas mimpi tu ja. sekarang dah tak kisah dah. ^_^
      yep, jangan lupa baca doa sebelum tidur jugak. hehe

      Delete
  14. Replies
    1. hahah.berangan haruslah best. sebab kita dok berangan yang indah2 ja. hehehe

      Delete
  15. Ish mimpi kahwin lah kot best tp alhamdulillah qila takde lagi nightmare yg mcm menghantui sampai sekarang ke heeee.
    But i do mimpi!
    someone do not hv dreams at all mcm adik qila. Dia kata dia rasa dia tak mimpi ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah. best kalau mimpi diri sendiri yang kahwin. tapi rasanya mimpi ni tak la nightmare mana sangat pun. hee
      yaka? tak pernah mimpi? tu mesti tidur mati tu. tak sedar apa. hehehe

      Delete
  16. fuhh xpna mimpi cmnie kott. hahaah rasanya mesti laa sedih.. die pena menjadi terpenting gak dlm haty kite kan.. xpela asalkan die bahagia. huu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolo. hahaha. rasanya sedih tu tak la kot, cuma tercuit sikit ja. hehehe. dah macam lirik lagu pulak. asalkan dia bahagia. cewaahh.

      Delete
    2. hahahah tulaa.. igt nak nyanyikn skali.. tp dlm mimpi jela kot ;p

      Delete
  17. mimpi akak semalam, berat badan naik 10 kilo gara-gara balik bercuti di kg.
    logik jugakla sebab makan makanan yang sedap-sedap...hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah. dah balik kampung rupanya. makan sedap sangat sampai terbawak2 dalam mimpi naa. hehe

      Delete
  18. mimpi xbest mmg cepat2 bgn,..
    tpi klau mmpi best snggup tdo balik semta2 nk sambung mimpi tu..
    astaga..haha^^
    org ckp klau kita mmpi 'seseorg' mksudnya 'seseorg' tu rindu kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa, tau takpa. sanggup tidoq balik tuu..astaga.
      tak mau la caya, satgi ter-perasan pulak. hoho ;)

      Delete
  19. hmm, betul. Tak boleh percaya sangat mimpi ni.

    ReplyDelete
  20. Mimpi indah mesti rasa tanak bangun dari tido. Tak pun rasa macam kejap kejap dah nak ending da mimpi ni.. Then time tu la nak terjaga pun hahaha geram aje rasa. Kalo mimpi buruk lately tak ada. Ke CT tido nyenyak sungguh hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. betoi sangat, tang hujung2 boleh pulak terjaga. dah macam cerita ending tergantung. huhu. bagus la tu, no nightmare, tidoq mati namanya tu. hehe

      Delete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^