Thursday, November 6, 2014

Art Trade- Aina Akmal


Assalamualaikum.

Phewww. Nak ambil nafas sat. Satu hari suntuk aku dok godek photoshop. Blog pun tak dan bukak. Wordless entri pun baru post sebelum pukul 12 tadi. Ni gara-gara deal dengan si cilik berbakat  Aina Akmal ni la. hahah. =P

Ikut perjanjian, Aina buat poster dan aku buat text effect nama. Tapi Aina pulak yang siap dulu. *jangan compare the expert dengan the beginner. hahaha. Aku pun baru ja tengok artwork yang Aina buat untuk aku. Klik SINI untuk tengok. Suka sangat walaupun rasa macam gambar aku mencacatkan poster tersebut. hahaha. Bila dah tengok, rasa kerdil pulak sebab aku buat untuk dia yang biasa-biasa ja. Tapi sebab aku dah buat aku tunjuk ja la na. Hope Aina suka. ^_^


*credit tutorial : SINI






*credit tutorial : SINI + SINI




*credit tutorial : SINI

*credit tutorial : SINI

*credit tutorial : SINI



*credit tutorial : SINI



Disebabkan aku tak puas hati dengan hasil-hasil ni, aku pi study cara-cara nak buat doodle guna photoshop. *doodle gambar profile aku tu guna paint.   Aku jumpak tutorial photoshop kat SINI. Ni kiranya doodle kedua yang aku pernah lukis selepas doodle profile aku tu tau :

Nah, khas untuk Aina.


"Maaf jika aku tak sempurna." kata doodle.  Memang tak sempurna pun, sebab tak dak bulu mata, aku tak reti lukis. hahaha. Bila lukis jadi bentuk muka garang macam doodle gambar profile aku tu haa. Last last  aku erase *nampak tak kesan eraser tu?T_T

Harap Aina sudi terima kekurangan text effect nama dan doodle ni. Kalau tak suka pun buat-buat suka jugak! hahaha. Janji deal closed! =P


 ^_^



47 comments:

  1. Gambar 1 : Adakah itu muka donghaee? rasanyeee dia la tuu kan. sebab i kenal muka laki i macam mana. haahhaa.
    Gambar 2 : wooow. ala-ala newspaper gitu. sangat styleee.
    Gambar 3 : I feel like a diva right now. serious rasa cam glam dan mewah sangat. huahaha.
    Gambar 4 : Aina on firee! Allah lawaaanyaaa! Serious fall in love. jatuh cinta padang pertama. woowwwww~
    Gambar 5 : Awwww. jelly-jelly gitewww. soo lawa. gila. serius.
    Gambar 6 : aKAKK, Nape tak send kiwi kat umah aina jee? aaaaah,. kalau lah boleh makan.. sobb. cantik gila. cantik nian ter lampau. Sobb.

    Doodle: okay aina nampak mata dia tu. ahahhaa. okay. aina pun tak pernah try lukis doodle guna photshop. Wooaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! THOUSAND LIKE THOUSAND THUMBS UP! Actually.. aina tengah terharu ni. speechless gila rasa. Thank you sebab melayan deal aina ni je. Aina buat sekeping je gambar akak. huauauah. T_T

    Ni bukan tahap beginner. ni dah tahap expert. sobbbbbb. OMGG. AINA SAVEE SEMUAAA TAUU. HAHAHA
    //Sorry banyak tercaps lock. i just rasa excited. mehehehe. sayanggg akak. muaahhh. muahh. muaaaaaaaaah. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. karangan apakah ini?hahaha

      gambar 1 : ya, laki you tu laaaaa. haha. tapi tak jadi sangat. penyek semacam pulak muka dia. silap tak tekan shift. T_T
      gambar 2 : text tu ambil kat tutor encik kasut yang aina buat gambar donghae effect text tu la. hehe
      gambar 3 : ni ikut tutorial. actually nak buat gold, tapi terjadi macam pingat gangsa pulak. hahaha T_T
      gambar 4 : on fire la sangat. haha. ni semua ikut tutorial sebijik2 ja. sorry tak kreatif nak reka sendiri.T_T
      gambar 5 : ni pun ikut tutorial sebijik2 jugak. hahaha. kecuali font.
      gambar 6 : tudiaa, kalau nak makan pi beli sendiri tu haa. buah kiwi mahai, mampu bagi gambaq ja. hehe. tapi still tak puas hati sebab nama aina akmal tak nampak sangat. haa, ni pun ikut tutorial jugak. T_T

      doodle : amboi, panjangnya woah diaaa. hahaha. yaka tak pernah? yang lukis doodle "chubby" tu guna apa? words? hahaha =P ..Tak ada apa la aina oii, bagus jugak at least kak dapat belajaq buat semua ni sendiri, walaupun semua refer pada tutorial. Aina buat satu ja pun dah cukup. Sebab hasilnya memang tip top!! kak lagi terharu dapat artwork dari Aina. ^_^

      tudiaa, hiperbola sangat aihhh.hahah. kalau expert sat ja buat dan tak payah tengok tutorial pun boleh buat. tapi kak tak tergolong dalam kedua2 tu pun.haha. okay nak capslock gak. SAYANG AINA JUGAK! MUUAAAH3X!! HAHAHA <3

      Delete
    2. hahaha pengsan orang baca komen kiita kakk. tak pernah buat di orang. boleh masuk karangan spm. hahahaha. ^^hahaha. macam la aina ni buat x de tgok tutorial. hahaha. kalau x de yang ngajoo.. x reti nak buat. hahaha. akak wat wallpaper phone ape ke. hahaha. saja gedik sat. :p

      Delete
    3. ct, tudiaa, cikgu ct mai dah. haha

      aina, masuk pun tak lepas, sebab banyak betul rojaknya dan shortform. haha. okay, nanti nak letak dalam wallpaper phone yeee.

      Delete
  2. haaa jeles nya dengan korang...buat art trade siap... **memerhati dari kejauhan... ahhahah :D cantek222 suke!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerja aina la ni. kalau dia tak ajak, tak daknya nak ber-art trade bagai. hahaha. harap ikhlas la suka tu ya. hehe ^__^

      Delete
    2. aip. orang ikhlass sukaa yeeh. hahaha. :3.

      Delete
  3. yang kiwi tu lawa lah.. unik.. hihi

    ReplyDelete
  4. rajinnya wat doodle.. N suka juga doodle tapi susah la nak jumpa software or app yang boleh wat doodle.. nak guna photoshop tak reti sebab banyak sangat command kene tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun bukan reti sangat. semua ikut step dalam tutor tu ja. sebab tutor tu memang detail. takpa2, belajaq sikit2. lama2 tau la. ^_^

      Delete
  5. Baru perasan yang nombor satu tu gambar Donghae. Saya paling suka yang nombor 2 tu. Nampak style!

    Dan doodle tu sangat comel :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. donghae versi penyek. personally saya pun suka no 2 tu.

      thank youuu! ^_^

      Delete
  6. fuhhh canteknya.. oklaa da ade bakat.. kite nih xreti pong.. alahaii

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik fafa pun tak reti jugak. sebab tu ikut tutorial ja sebijik2. cuba buat ikut tutor tengok. mesti jadi punya aih. ^_^

      Delete
  7. ni beginner ka intermediate? lawa ja aku tgk. kira hang ni seni banyak jugak la noh. berapa jam buat? hehe. terer buat doodle. kalo aku buat jadi dodol. ni ikhlas weh. satgi hang kata aku perli plak. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. seni apanya,tengok tutorial ja weyhhh. lain la kalau aku reka sendiri haa tu baru seni. hehe. sehari suntuk tu 24jam la selepas tolak makan minum mandi solat. haha
      okay la tu dodol, namanya pun art. dak aihh, aku terima pujian ang tu dengan hati yang terbuka. haha ^___^

      Delete
  8. Wah, cantik2 :) jelly nya tgk org pandai buat art trade ni...hehehe..keep it up Cik Fafa,,,ni bukan beginner lagi dah ni...dah naik level..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu pandai pun cik mimie oii. tengok tutorial ja pastu buat. wahh,thank you. ni lagi semangat ni nak tambah skill dalam resume. hahaha

      Delete
  9. terror buat doodle juga...buat2 selalu..nanti sure bulu mata tu lagi cun..
    photoshop bagai memang kasi kt expert je akak ni..tapi semua cantik2 hasilnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak, tapi ni pun buat sebab art trade ja. nak buat selalu tu kena tunggu mood rajin mai balik la. hehe ^_^

      Delete
  10. nak CT nye art tak ..? buat ngan microsoft words aje :P lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. nakkk pleaseeee. haha lagi artistic kalau buat dengan words. =P

      Delete
  11. The beginner?? ! Tudiaaaa !!! perghhh !!!! wowwww !!!! waaahhhhh ! :D

    * OK. teruja terlampau. Anda sangat hebat wahai kak fatin. thumbs up ! sekian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni sorang lagi. overrated sungguh. haha. sekian terima kasih! ^_^

      Delete
    2. hahaha.. bukan selalu nk over excited kat blog akak nie. hihik. sekian sama-sama! ^_^ hehek.

      Delete
    3. hahah. yala cik adik oiii. ^__^

      Delete
  12. saya paling suka gambar no.6 tu! cantik!!
    huhu.. awatlah tangan ni kejung sangat bab2 mcm ni..
    hanya mampu memandang je.. ):

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak membuatnya pun memerlukan kesabaran.=.=
      saya pun kejung jugak, mampu rujuk tutorial ja. kalau gee cuba buat pun mampu aihh. ^_^

      Delete
  13. alamak, ni dah ke depan ni.. jealousnya!!! hahaha... hebat2.. ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak jelly2 apa amy oii. amy lagi advance!! ^_^

      Delete
    2. mana ada kak... saya x reti lagi wat doodle bagai tu. hahaha...

      text effect tu pun baru sikit je wat. waa

      Delete
  14. Wooooooo banyaknye...
    nak jeles nak jeles....!!!
    hahahahah ok la tu dr ayu yg xtau pape lgsung nia

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. nak jugak ka?nanti kalau rajin cikfafa buatkan satu. haha
      takpa,ayu tak tau yang ni tapi tau benda2 lain. ^_^

      Delete
  15. Buah kiwi tu comel. Akak paling suka lettering suratkhabar tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok, 2 vote pada suratkhabar tu. haha. tq kak

      Delete
  16. Kretifnya hampa dua oghang ni. Semuanya lawa-lawa aihh ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi, haha. teghima kasih la naaa kak oii. ^_*

      Delete
  17. Kiut meh doodle tu..haha..klaka bce conversation uols bdua. Dua2 senget..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq! tu la, kadang2 konfius dengan diri sendiri umur 16 ka 24. haha

      Delete
  18. kita suka no,4 cantik kalau dibuat header.. tak reti guna photoshop lagi..cuma ada gimp n p.scape ja.. T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 vote untuk no 4.haha
      saya pun tak reti, ikut tutorial ja sebijik2. download la ps. ^_^

      Delete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^