Friday, November 28, 2014

Liebster Award By Acik Watie

Assalamualaikum.

Kali ni aku di-tagged oleh Acik Watie. Katanya kalau sapa yang ada dalam bloglist dan yang selalu jengah blog acik serta berminat untuk dimasukkan dalam bloglist acik boleh la jawab.




SOALANNYA :

1. Apakah kekuatan blog korang?
- Saya pun tak pasti. Tapi harapnya ada jugak la sedikit info yang mungkin berguna buat orang lain.

 2. Warna tema untuk blog korang?
- Putih dan ungu.

3. Sebab apa warna tu? Bukan warna lain?
- Sebab tu salah satu warna kegemaran saya.

4. Blog korang cerita pasal apa?
- Kebanyakannya saya kongsi pasal pengalaman termasuk tentang diri saya, kesukaan saya, tempat makan yang saya pernah pi, temuduga yang penah dihadiri, percutian, resepi syok sendiri, sedikit tutor berkaitan komputer. Pendek kata rojak la senang kata. Saya kongsi ja apa yang saya nak kongsi.
 
5. Cakap betul-betul...cantik tak blog Acik ni?
-Okay ja, yang penting simple dan kemas.

6. Kalau tak cantik, sebab apa?
Kalau cantik, belah mana yang cantik?

- Lagi cantik kalau letak background yang lebih menarik warnanya. macam warna-warna pastel ka. tapi semua ikut acik la, taste orang kan lain-lain. hehe. *ampun, jangan marah na, pendapat saya ja. hehe

7. Ada letak tak blog Acik dalam bloglist korang?
Cakap je, tak marah pun.

- Ada.

8. Kalau join segmen / BW / GA orang, awak update entri saja,
pastu terus tinggalkan atau buat jugak BW?

- Saya lebih suka blogwalking last minute sebab masa tu semua senarai peserta mesti dah lengkap. Tu pun kadang-kadang ikut mood jugak. hehe. Tapi kalau ada yang komen mintak saya singgah balik, memang saya akan kunjung balas.

9. Setakat ni, follower dah berapa orang?
-249.

10. Rasanya, perlu tak Acik letak blog korang
dalam bloglist Acik?

- Harus ja. hehe

11. Sebab apa perlu letak blog korang dalam bloglist Acik?
- Sebab saya letak blog acik dalam blog saya. hahaha. dan sebab senang nak blogwalking mungkin?hehe





SEKIAN. 
^_^

26 comments:

  1. skemanya anda cik fafa..hik3..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. baku sangat ka bahasa cikfafa?hahaha. =p

      Delete
  2. kene jawap jgk cmni.. hehe
    dah bookmark jgk td
    terasa sejak ni ramai pulak org tag liebster award ni. kekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, pelik jugak sebenarnya. tiba-tiba mai segerombolan. hehehe

      Delete
    2. kan? tetiba je.. berpeluh jugak duk menjawap ni.. kekeke

      Delete
  3. kak wana pun suka dengan kaler putih dan purple..cantik kan kaler tu..

    ReplyDelete
  4. hehehhee...tak marah pun...pendapat je pun..bukan nak saman menyaman..TQ jawab soalan dengan skemanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuh, nasib baik. hehe. skema ka?mungkin sebab penggunaan saya kot.hahaha ^^

      Delete
  5. Anda di tag.. :)

    http://hanwoohwan.blogspot.com/2014/11/giveaway-blogwalking-nuffnangger.html

    ReplyDelete
  6. soalan smua pasal blog ja..hahaha.. da pening nak baca

    ReplyDelete
  7. Yeeaayhhh, blog kita sama..blog rojak :) sep sikit!

    ReplyDelete
  8. aku dah jawab gak. hehe.
    aku nak join segmen tp tgh cr semangat. boleh dak gitu? kang aku nak join blek. sedia. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau2.aku singgah sat haritu.
      boleh aihh. nak join pun kena buat entri gak. haha.

      Delete
  9. Hahaha...jawapan yg last,memang sgt sempoi....

    ReplyDelete
  10. Berkobar2 nk jwb nie... hehehhe bile tah ade mase... xape hutang dulu.. ehheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpa, hutang tak kena bayar pun. hehe

      Delete
  11. Kekeke soalan semua nak jawapan jujur hee.. CT takde bloglist lagi sejak tukar rupa. Next year lah buat.. Mula jan nanti hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep,takkan nak jawapan tipu2 lak. heheh. amboi,ada bulan khas tuu.hehe

      Delete
  12. Mcm soklan exam soklan acik nie..Bpeluh2 nk jwb..hikhik
    Jom join Segmen Zaman Persekolahan

    ReplyDelete
  13. hehehehe amboi jawapan.. macam jawab soklan periksa pun ada. :P ada putih kat blog cik Fafa, saya suka! ^^

    ReplyDelete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^