Saturday, November 22, 2014

Liebster Award by Amy J

Assalamualaikum.

Kali ni aku di-tagged oleh Amy J pulak. Thank you yerrr. ^_^




Macam kebiasaan, nak jawab soalan ja.

1. Satu tabiat buruk tak boleh ubah.
-Susah nak angkat telefon. Kalau nombor pejabat memang aku angkat sebab kot2 panggilan temuduga ka kan. Haa, tapi kalau nombor hp tak kenal, memang ke sudah laaa aku takkan angkat. Orang yang kenal pun sometimes aku tak angkat jugak. hahaha. Aku lebih selesa bersms dari bercakap. *buruk sungguh perangai

2. Dua benda mengingatkan korang dengan Amy J.
-Weirdo dan hindustan. =p

3. Tiga orang penting dalam hidup.
- Family. *ramai, tak mau pilih kasih. hehe

 4. Empat ciri-ciri lelaki yang berjaya mencuri hati.
- Kalau ikut ciri-ciri idaman aku lebih berminat kepada lelaki yang pendiam, tahu batas pergaulan, pandai masak, bertanggungjawab. Tapi Allah lebih tau siapa yang terbaik buat aku.cewaah.

5. Lima makanan tak boleh tolak.
    
- Burger, keropok lekor, bihun sup, tomyam, segala makanan yang melibatkan ayam.

6. Terbang atau baca fikiran orang.
Terbang. sebab tak payah beli tiket flight nak pi melancong kat mana-mana.*credit


7. Wahai *insert the name of your love, saya sayang awak sebab .....
- Wahai mama dan bapa, fatin sayang mama dan bapa sebab you both are my parents. muah!

8. Binatang paling menakutkan 
- Ular. Geliiiiiiiiii.

9. Kenapa korang suka/tak suka pergi kenduri kahwin?







- Suka sangat sebab dapat makan sedap-sedap, dapat tengok kedua-dua mempelai macam fairy tales ibarat prince and princess, suka tengok baju pengantin, pelamin, meja beradab, dan semua decor untuk ilham di masa hadapan.
- Tak suka pulak bila pergi kenduri kahwin kawan lama sebab segan nak jumpak balik kawan-kawan lama.

10. Apa perasaan korang harini?
*credit


11. Rumah idaman 
- Tengok kat sini.



Done!
^_^







34 comments:

  1. Replies
    1. dah bagi pendapat dah. edit sendiri.

      Delete
  2. Betul2..Amy tu mmg minat gila Hindustan ;)

    ReplyDelete
  3. tak suka angkat call sebab malu nak bercakap even dengan member sendiri *..*

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. tau takpa. tambah2 bila call time tak ada mood. malas nak angkat. hahah

      Delete
  4. Samalah. Saya pun tak suka sangat angkat telefon.

    ReplyDelete
  5. yeh. kene tag jugek! hee
    tak suka sebab malu ngn kwn2 ek? huu
    amboi feeling lazy ek? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelaaaa. heeee
      nak update entri pun malas. rasa macam tampo ja diri sendiri. haha ^^

      Delete
    2. amboi smpai mcm tuu sekali gayanya malasnya tuu eh? kekeke

      Delete
  6. Cik Mimie pun tak suka jawab call kalau kol c kenal..nombor pejabat pun sama kekadang yg kol tu agen insurans la wakil bank la..tak suka betul..heee..

    hindustan dgn may memnag x dapat dipisahkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak betul salah eja. cik mimie mengantuk ka masa tulis ni?hehe =p

      belum pernah lagi agen insurans atau wakil bank call. mungkin dah kerja nanti baru ada kot.hehe

      yep, memang tak boleh dipisahkan dengan amy tu. ^^

      Delete
  7. aku pun segan nak jumpa kawan lama. macam entry yg hang tulis haritu la. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa,aku tau. ramai yang segan macam kita. hehehe

      Delete
  8. Hehe..sy suka angkat call. Lps tu ajk sembang lme2 lg sukaaa..tp xsuka ejen insurans or bank call. Mmg buat vodo jela.
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi, suka benor menyembang. heheh. kenapa pulak tak suka, boleh gak menyembang apa. hehehe =p

      Delete
  9. Sama lah yang no.1 tu.
    Especially no. Naik tapi, nama x naik.
    Entah sape2..
    Bila kita message dia x jawab pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin betul dr msg orang yang call tu. kalau saya msg pun dak laaaa.hehe

      Delete
  10. Keropok lekor,..tetiba teringin nak makan!
    Akak pun tak gemar angkat call nombor yg tak dikenali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan panas-panas cicah dengan sos, minum pulak dnegan air teh panas hujan2 camni. perghhh. ^_^
      sama la. hehe

      Delete
  11. Yang tabiat tak angat phone tu sama sikit dengan ina.. tapi sekarang dah kurang dah, dulu lagi lah, kalau tengok je ada org call, dah gelabah dah.. hahaha.. sbnrnya ina ada pengalaman buruk pasal bnda ni.. ina pernah angkat call, then ina dengar tak de siapa jawab.. ina tahu org tu dgr ina, tapi dia sengaja tak nak cakap.. bila ina dah penat bagi salam & tanya siapa, ina pun letak lah phone sebab seriously seram.. memang masa tu, badan ina menggeletar sangat.. sejak dr tu, ina jarang dh angkat call lg2 kalau nombor stranger hehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi, seramnya. huhuhu. memang pengalaman buruk betul yerr. ^_^

      Delete
  12. Yg melibatkan ayam tu sep sikit.. hehe

    ReplyDelete
  13. hihi betol kalau Amy J aje mesti hindustan hahaha.. xleh lari dari hindustan dia. ayam ngan daging ct ske daging aaaa kugi lover tapi tak elok makan slalu. Nabi SAW pesan 40 hari skali.. kita mlahap hari hari

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, hindustan ja. hehe
      wahh,lagi dahsyat. makan daging hari2. dah la daging mahal. untunglaaa. =p

      Delete
  14. Hahaha kan.. amy mmg dikait rapat ng hindustan... amboiii mknn yg melibatkan ayam je.. snng jela ajak makan cik fafa ni.m kasi ayam je

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpa. hehe. yelaa, pencinta ayam ni. haa,kasi laa. terima dengan mulut yang terbuka. hahaha =p

      Delete
  15. akak pun susah nak angkat telefon, tambah-tambah nombor yang tak kenal

    ReplyDelete
  16. wah, ciri2 lelaki idaman tu macam sama je :P best kan kalau dapat laki pndai masak. xyah saya fkir hari2 nak masak apa. biar dia je masak. wakakaka.

    saya pun super lazy harini. haish...

    mekasih buat award ni. hehehhee

    ReplyDelete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^