Friday, November 28, 2014

Liebster Award by Cik Mimie

Assalamualaikum.

Thanks na Cik Mimie  for tagging!


Soalan :

1. Dalam sehari berapa entry korang update dalam blog?
- Sekali ja. Kecuali kalau join segmen/giveaway memang banyak jugak la dalam sehari. hehe
 
2. Biasa korang online blog dekat mana? *cth : pejabat, rumah, cafe
- Rumah la.
 
3. Sudah berapa lama korang terlibat dalam dunia blogging ni?
- Jangan terkejut, aku mula buat blog ni tahun 2011. Tapi masa tu tak aktif pun. Banyak entri meluah perasaan ja, sebab tu aku dah delete semua entri 2011-2012. yang tinggal 2013 dan tahun ni ja. hehe. Sejak bulan 8 baru-baru ni baru aku mula belajar aktifkan blog, join segmen/giveaway, follow you follow me, blogwalking, letak nuffnang. Kalau ikut tarikh aku mula aktif, kiranya baru 3 bulan la kan. Tapi kalau ikut waktu mula aku buat blog ni dah 3 tahun la. 

4. Kenapa pilih untuk menjadi seorang blogger?
- Nak isi masa yang terlalu lapang. hahah

  
5. Nyatakan kebaikan dan keburukan berblogging.
- Kebaikannya aku dapat kenal bloggers lain,  kalau bertuah dapat menang giveaway, dapat side income dari nuffnang walaupun ciput. Keburukannya membuatkan aku ralit. hahah

6. Berikan 3 ciri-ciri blog yang korang suka singgah.
- blog yang ringan.
- blog yang tak ada bunga-bunga atau daun-daun berguguran.
- blog yang tak ada lagu.


7. Korang lebih suka komen entry atau tinggalkan jejak dekat shoutbox? 
- Suka ja dua-dua pun. hehe
  
8. Apa pendapat korang tentang blog Cik Mimie?
- Ringan/cepat loading, nice, simple.

9. Perlu ke Cik Mimie ubah mana-mana bahagian dalam blog Cik Mimie?
- Takpa, tak payah ubah dah.

10. Ada tak apa-apa yang korang nak bagitahu dekat Cik Mimie?
- Semoga cepat naik pelamin! hehe
  
11. Soalan Cik Mimie susah ke senang?
- Senang jaaa. 


Pheww, lap peluh sat. hehe
Sekian!
^_^











 

29 comments:

  1. sama la..kak wana pun kurang suka dgn blog yang ada daun berguguran atau atau ada lagu..sebab lambat loading..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, bukan tak suka. cuma sebab melambatkan proses loading. hehe

      Delete
  2. hahahaah kite taun 2010.. same la,, sebelom ni byk sesi luahan.. mmg da byk padam entry mengarut.. tp still ade lg.. byk sgt.. xlarat nak padam.hahaha

    yehhh smoga cikmimie cepat kawen. xsabar nak gi segamat. kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik nadyya memang la lagi otai. hahaha. tudia, nampak sangat banyak betul luahan hatinya sampai tak terpadam. =p

      tu laa,tak pernah sampai lagi kat segamat. hehe

      Delete
    2. tulaaa pasai.. malu rasa bila org baca entry2 lama ni.. x matured langsung.. kekeke

      nanti gi la segamat. hehe kite pon bru sekali gi sana ~_^

      Delete
  3. Anda di tag.. :)

    http://hanwoohwan.blogspot.com/2014/11/first-giveaway-by-eilya-maisara.html

    ReplyDelete
  4. Haha. .memang blog ni blh buat kita ralit kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpa, sedaq2 dah tengah malam. hehe

      Delete
  5. Kenapa blog membautkan rasa ralit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yala, bila spend time lebih depan blog, blogwalking sana sini. mesti la rasa ralit. hehe

      Delete
  6. blog kita blog baru,yg lama blog utk luahkan perasaan ja..hahaha.nak delete sayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaka? rajin betul buat yang baru. hehe. yala kan, penat menaip kan, sayang nak delete. tapi cikfafa delete ja semua. tak mau kenang2 dah. hehe

      Delete
  7. Thank you Cik Fafa na, sebab jawab soalan Liebster Cik Mimie..muah2 ciked :)

    1. Betul tu, kalau join ga or segmen entry akan jadi lebih dari satu..hehehe..xbleh stop :)
    2. Sebab hang nak guling2 kan?
    3. Cik Mimie start 2010 awal skit dr Cik Fafa, dulu tau fungsi blog macam diari sebab tu banyak luah perasan kan? hehehe..samalah kita...
    4. gud :) pilihan yang tepat..hehe
    5. kebaikan & keburukan 2-2 setuju :)
    6. blog Cik Mimie ade tak ciri-ciri tu? :)
    7. janji boleh tinggalkan jejak kan? :)
    8. Tq untuk pendapat tu :)
    9. ok, Cik Mimie tak ubah pape :)
    10. Amin..hehehe...memang tak sabar nak naik pelamin ni..*gedik..haha
    11. Yeeayhh, memang senang :)

    Clap3 berjaya jawab..Cik Mimie bagi 4 bintang..ekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa, mana satu lagi bintang?hahah.

      yep, bila dok rumah mesti la boleh guling2 sambil online. hehe.
      mesti la tak ada ciri2 tu kat blog cik mimie. hehe
      biasala, sapa tak mau kawin?hehe. cikfafa doakan cik mimie cepat naik pelamin yer. boleh la singgah segamat. ^^

      Delete
  8. sempoi je kak fafa jawab hehe !! btw keep blogging ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. biasa ja. you too! thanks btw. ^_^

      Delete
  9. hang bila nak naik pelamin? haha. aku pun kalo duk ngadap blog memang ralit habeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti aku jemput secara berjemaah. kalau ada jodoh la. haha. betul,ralit.

      Delete
  10. Akak selalu terkujat sendiri kalau masuk blog yang ada lagu2 nih! Memang betul, berblogging ni ralit. Akak selalu kononnya nak blog kejap je..sudahnya melekat depan komputer!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terkejut sebab volume kuat kot. hehe. tau takpa, dari sekejap terus jadi lama. huhu

      Delete
  11. Ooo same la kite cik fafa... tulis lame dah.. tp baru nk aktif thun ni.. kalau pasan byk da ayu delete entry ngarut2 tu.. ahahahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yay,geng. tak perasan pulak. tapi ada ka yang merepek. macam tak ada ja. hehe

      Delete
  12. Uuuish samalah. Kalau blog ada lagu tak apa lagi. Yang ade berguguran sana sini tu. ada satu tu kan bunga ikut cursor. Kalo makin lama x gerak cursor makin besar. Ngek la org nak baca nak gerak cursor plak. Lastnya tutup hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada eh bunga ikut cursor. tak pernah nampak lagi la. ka nampak tapi lupa.ehehe. tau takpa, laju ja tekan cross. huhu

      Delete
  13. Simple gile soklan cik mimie..haha
    Btw sme la..xsuka blog ada lagu. Sakit telinga
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpa, nasib tak ada soalan kbkk. kalau tak hancuss. hehe
      kurang gemar gak. huhu

      Delete
  14. Nasib bek akak.dah buang lagu dari blog akak. Akak pun naik melungai dengaq lagu yang sama ja..

    ReplyDelete
  15. mostly semua orang buat blog sebab nak luahkan perasaan kan ^^, saya pun dah dekat 8 tahun berblogging. eehehe

    nape x suka blog yg ada bunga berguguran? distraction erk? hehehe.. nseb bek saya pnya xde :P

    ReplyDelete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^