Friday, November 28, 2014

Liebster Award By Kak Farrah

Assalamualaikum.

Banyak sungguh marathon liebster award ni yer. Aku saja nak buat semua harini sebab kalau bookmark nanti jadi pekasam pulak. Mohon jangan muntah. Janji, yang ni last untuk harini. hehe.



So here's soalan dari Kak Farrah :

1. Jika boleh pilih mana-mana tempat di dunia ni untuk tinggal dan settle down (and bring along someone with you), anda akan pilih,...Mengapa?
Kawasan tepi pantai. sebab saya suka pantai. hehe

2. Tempat kegemaran anda [restoran/kafe] apabila makan di luar. 
-Restoran lauk kampung, restoran thai seafood, KFC.

3. 3 orang [tidak kisah siapapun] yang anda akan jemput untuk makan malam bersama anda. Mengapa?
- Family *lebih dari 3 orang. sebab kami semua suka makan. hahah


4. Satu makanan yang anda pretend suka (tetapi sebenarnya tidak!) semata-mata untuk jaga hati orang lain or simply nak nampak cool! Hahahah!
Sayur sawi.

5. Filem 'romantic comedy' kegemaran anda?
- When In Rome


6. Filem/TV Show dalam koleksi anda yang paling banyak ditonton.  

- The Vampire Diaries
http://wallerz.net/wp-content/uploads/2014/10/1392_the_vampire_diaries.jpg


- When In Rome

- Twilight (2008)


http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTQ2NzUxMTAxN15BMl5BanBnXkFtZTcwMzEyMTIwMg@@._V1_SX640_SY720_.jpg

7. Bad mood. Apa yang boleh buat anda kembali senyum?
- Tengok drama/tv show/movies.

8. Orang pertama yang anda akan cari jika perlukan bantuan atau teman bicara.
- Mama aku.

9. Perkara paling 'adventurous' yang pernah anda lakukan.
- Naik ride The Revenge of Mummy kat USS, naik banana boat, dan night walk masa aktiviti kem. Mungkin bagi orang lain aktiviti-aktiviti ni biasa, tapi bagi aku yang bukan adventurous person ni memang extreme! hahaha

10. Satu skill/kemahiran yang anda ingin kuasai. Mengapa?
- Kemahiran memandu. sebab belum ada lesen.

11. Satu benda/tool/gadget milik anda yang rosak atau perlu dibaiki.
-  Rasanya tak ada.


Sekian. 
^_^







 




34 comments:

  1. kita pun minat masakan thai jugakk ^__^ sep sikit cik fafa ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sep! dapat pulak pekena ikan masak tiga rasa, tomyam, kerang bakar, sotong goreng tepung, kangkung belacan. haihh, terliuq sat. hahaa

      Delete
  2. Replies
    1. best kan kak sal! suka betul tengok josh duhamel tu.hehe

      Delete
  3. Samalah. Saya takde lesen juga. hehe

    ReplyDelete
  4. ohh.saya ada benda rosak..ipad yang pecah skrin huhuhuhuhu
    ~CikSiti~

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoii, camna boleh pecah. mesti terjatuh ni. huhu

      Delete
  5. oh sama la xada lesen yg sama dengan kes saya.. huhu.. sya suka nightwalk kalau mood baik..lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yay, ada jugak geng. hahah. nightwalk yang ni bukan macam keluar jalan malam2. dia macam jungle trekking waktu tengah malam. aktiviti ni buat pukul 1 pagi.

      Delete
  6. ekk..apasal cik fafa x makan sawi? sedappppp.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan ja. cuma saya pretend suka. hahah. pahit sikit la sawi tu. tapi nak jaga hati, dan tak mau membazir, saya telan ja la. kalau ikutkan memang tak gemar. hehe

      Delete
  7. Hang tak makan sayu sawi ka? hehehe..sedap la..
    Tomyam Thai..favourite Cik Mimie lagi2 tomyam putih..sedapnye..heheh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheq makan, cuma pura-pura suka ja padahal tak suka. nak jaga hati dan tak mau bazir semata2. hehe.
      tau takpa, tambah tomyam kaw2. pergh, terangkat. hahaha

      Delete
  8. Kak Fafa!! Ina pun suka tengok cerita when in rome ^^ hehe sweet gilaa :'D ina pun suka tengok movie time tak de mood. confirm terus hilang bad mood tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?super duper sweet dan lawak!!! hehe betul,sebab bila tengok movie boleh berangan, tersenyum la sat. tambah2 cerita comedy, kompem la gelak sakan.hahah

      Delete
  9. wah dah sampai USS. teringin nak g. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pi la wei. aku suggest ang naik benda ni. ^_^

      Delete
  10. aktiviti kat kem memang adventure gila. hahaha
    teringat pulak KEM masa kolej.. mcm2 buat.. lupa lak nama2 aktiviti tuu.. jalan bara api je yg ingat.. sbb part tuu paling2 dahsyat kite takot.. fuhh hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?sebab tu tak suka pi kem. tapi sebab terpaksa pi, hadap ja la. haha. jalan atas bara api ka?dah macam stunt pulak. hahah. dapat bayang dah ketakutannya camna.

      Delete
  11. Cik fafa,rasanya soalan no.1 tu jawapan tak tepatla..cer check balik..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer, cikfafa dah betulkan. hahah.baca soalan pun salah. hahah

      Delete
  12. Akak suka makan peria tapi tak tahan dengan pahit sawi! Filem When In Rome tu memang best! Akak suka Josh Duhamel tu berlakon since tv series Las Vegas lagi :) Err, no 1 tu lokasinya di mana ye?

    Thanks, Cik Fafa. Sudi jawab soalan2 akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik, bukan peria ka lagi pahit dari sawi?haha. las vegas?nak kena pi tengok la camni. hehe.suka betul tengok josh tu. tapi saya start suka dari cerita ni,dan safe haven. hehe. saya silap baca soalan, dah perbetul dah. hehe

      most welcome. ^^

      Delete
  13. Suke masakan thai.. nak2 kalau tomyam kan.. tp dpt lyn lauk kampung pon sedap jugak.. sbb payah nk cr yg btl2 pure kampung... haaa cpt2 la amek lesen.. ishhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa,tau takpa. tomyam sedap makan waktu malam. nasi lauk kampung sini memang senang ja nak jumpak. tengok la dah ada duit baru nak ambik balik.hehe

      Delete
  14. ooomaigadd itu josh duhamel sangat hensem!! Time dia kawen ngan fergie sangat emo patah ati hahaha.. Sayur sawi..?? Geng geng. Tak suka jugak tapi kena makan sbb masuk dlam plab diet hoho.. Kena potong kecik kecik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi, sampai patah hati tuu. haha. okay apa dia dnegan fergie. dah la anak depa comeyyyy.
      rajin na berdiet. cheq pun terpaksa makan jugak. hehe

      Delete
  15. 4 dgn 8 tu sama. Mmg dari dulu kenot go dgn sayur sawi. Hehe

    ReplyDelete
  16. Apa-apa hal pun mesti kita akan mengadu dengan emak kita kann

    ReplyDelete
  17. wah, restoran thai tu jangan ajak saya, sebab saya x boleh makan pedas sangat. perut dah banyak luka. heeee

    saya dah tengok juga When In Rome tu! :D

    saya x suka banana boat sebab saya x reti berenang. hahahaa

    ReplyDelete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^