Sunday, November 23, 2014

Liebster Award by Ziana Eunos

Assalamualaikum.



Lama dah aku di-tagged oleh Cik G ni. Dok belek bookmark baru terperasan. Maaf ya lambat jawab dan thanks sebab tag! ^_^

Soalan yang ditujukan : 

1. Kenapa anda berblog?
- Blog ni lebih kepada personal kot. Rojak pun ya. Aku share ja apa yang aku nak share. Melalui blog jugak aku dapat kenal blogger lain.


2. Pengalaman paling manis dalam hidup anda?
- Apa saja yang buat aku happy!


3. Suka drama korea dan cerita apa paling anda suka?
- Pernah minat gilaa. Tapi sekarang malas nak layan. Banyak cerita korea yang aku suka dulu. Antaranya King of Baking Kim Takgu, Rooftop Prince, Bridal Mask, Sungkyunkwan Scandal, My NineTeen Year Old Sister-in-Law, The Princess' Man, Moon Embracing The Sun, Dream High, Sassy Girl Chun Hyang, Sweet Spy, My Girlfriend Is a Nine-Tailed Fox, 49 days, Protect The Boss, The Greatest Love, Arang and The Magistrate, Queen In Hyun's Man, Master Of Study, Cinderella's Sister. *Haa, satu perenggan aku bagi. Tu pun aku rasa ada lagi yang tercicir. lol


4. Anda peminat Running Man?
- Ni pun pernah minat sangat. Tapi sekarang malas nak layan dah.


5. Pernah makan supplemen Shaklee dan supplemen pertama yang anda makan ialah..
- Tak pernah.


6. Senaraikan 5 rukun Islam.
- Ucap 2 kalimah syahadah.
- Solat 5 waktu.
- Tunai zakat.
- Puasa pada bulan ramadhan.
- Haji bagi yang mampu.


7. Handphone idaman anda ialah..
                   

- Aku pun tak tau jenis apa ni. A, B, C? Aku tau jenama Lenovo dengan Asus jaaa.


8. Anda peminat novel? Novel paling saya minat ialah.. 

 
- Minat la jugak. Tapi koleksi novel aku tak banyak sebab dok pinjam ja. Novel yang aku beli yang aku paling suka antaranya Tinggallah Pujaan, Mengukir Bahagia, Finding Mr Flood.


9. Pernahkah anda melawat Sarawak?
- Tak pernah lagi sampai. T_T


10. Suka makan kek lapis Sarawak dan kenapa?
- Sukaaa. Tu pun orang bagi. Suka sebab sedap laa.


11. Pendapat anda tentang blog Cik G?? (jujur jawab yer hihi)
- Okay ja, simple. ^_^



Sekian.
^_^

37 comments:

  1. Salam singgah sini cik Fafa....akak pun minat samsung dan lenovo...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak singgah sini. samsung pun pernah jugak minat. hehe

      Delete
  2. kumpul duit banyak2 beli lenovo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah bila nak terkumpulnya. kerja pun belum. hehe

      Delete
  3. Byk nya cita korea yg cik fafa list.. hahaha.peminat tegar kot dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. saja nak rewind balik. memang pun, peminat tegar. hehe

      Delete
  4. Cik Fafa..I'm back..hehehe :)

    amboi senarai cerita korea die, betul2 1 perenggan tu..hehe :)

    alor knp x layan RM..kelakar la prgram die hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome back cik mimie oii! hehe ^_^

      haha. saja,nak buat throwback.

      tau kelakar. dah layan pun dari ep 1 -100++. tapi sekarang ja malas nak kejar. banyak sangat ep. hehe

      Delete
  5. tudia, banyak kot cerita korea dia p tgk. aku layan gk kekadang tapi mcm bnyk buang masa so pilih mana yg betoi2 best. RM tu aku tgk kejap ja haritu tapi skg dah x tgk balik. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. ni aku tengok bukan sekaligus. aku tengok dari tahun 2002-2013. hehe.
      rm tu memang best pun,tapi sama la macam ang malas dah nak tengok balik.^_^

      Delete
  6. Pernah minat tu word yg rse cm kelakar je..hihihi
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  7. semua cerita kat atas mcm xpna tgok. kekeke
    tp suka ulang2 ngok cerita secret garden! hee sweet angat ~_^

    novel2 yg kt atas pon xpna bc. novel lama ka? :)

    sme la xpna jejak serawak ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh, baru teringat. dah tercicir pulak secret garden tu. cikfafa pun suka gak. sweet gituuuu.hehe.

      yep, novel lama. terbitan alaf21 dan karnadya. sekarang mana orang layan dah kan alaf21 ni.hehe. sekarang kan buku prima dengan kaki novel yang top. ^_^

      tu laaa. T_T

      Delete
    2. kene listkan secret garden jugek ni. kekeke

      ehh. kite peminat alaf 21 tau.. novel2 kt uma ni byk alaf 21.. ade 1 je novel karya seni. huu

      Delete
  8. Bagus soklan 6.
    Uji kefahaman dalam tonggak agama islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpa, dapat jugak mengingatkan diri ini. hehe

      Delete
  9. Akak pun berkenan ngan lenovo. Buku Finding Mr Flood nampak macam best! Nak carilah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sep sikit! hehe. bagi saya memang best. kak farrah cuba baca review novel tu kat sini.^^

      http://blog.hellomagazine.com/offtheshelf/2011/11/finding-mr-flood-by-ciara-geraghty.html

      Delete
  10. mak aih. mmg layan btul citer korea. haha. sama lah. dlu layan gak drama2 ni. skrang ni ada je dlm lappy. tengoknya tidakk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. tu belum list kesemua lagi. mungkin sebab dah malas kot nak layan. banyak sangat cerita sampai tak larat catch-up. okay la tu ada gak simpan dalam lappy, cikfafa lak dah delete pun semua.hehe

      Delete
  11. Kita sama lah kak ^^ dulu ina minat gila running man.. teringat lagi masa first time ina tengok running memang terguling2 tengok dengan adik sampai pukul 3 pagi.. tapi sekrg dah jarang dah.. tak tahu lah kenapa hehehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. perangai kita memang sama bab terguling2 tu. tapi akak tak tengok sampai pukul 3 pagi la sebab dulu jenis tidur awal. mungkin banyak eps sangat kot. tak larat nak kejar. hehe ^_^

      Delete
  12. Berderet citer korea...
    Alhamdulillah tunjang agama tidak dilupakan :)

    ReplyDelete
  13. Mengukir bahagia. Pernah beli, pernah baca, pernah bagi kat orang tp tak pernah dapat balik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoi, tang bagi orang pinjam tu yang geram tu kan. huhu

      Delete
  14. kekeke skali dia test rukun islam. hamek kau hehehe.. wajib la kita kena tahu ye dak.. napenye Cik Fafa dah tak minat..? ct tngk yang hero heroin yg ct ske aje.. yg lelain tak layan. tp nmpknye taste drama kita lebey kurang sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus gak dia tanya. boleh remind cikfafa. yaka lebih kurang sama?sep sikit! hehe. malas dah nak layan. mood nak layan tu dah jatuh merudum.hehe

      Delete
  15. kek sarawk sedap ..! hehehe..harga nya ja tak sedap nak bayor

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpa, sedap sesedap harganya. haha

      Delete
  16. Xmnat lak lenovo... heheheh nak iphone jugak... hahah sbuk je org xtny kan...
    kbykan drama korea yg cik fafa tgk pon ayu suke jugak.. byk sgt tgk smpai xigt name tajuk pon

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah. alaa, ayu mampu takpala. ada duit sendiri, boleh beli sendiri. hehe
      owhh,layan jugak ka drama korea. kan?semua cerita best2. ^^

      Delete
  17. Replies
    1. mau tak banyak. start layan dari tahun 2002 zaman winter sonata lagi. 1st drama korea tayang kat msia. hehe

      Delete
  18. wah, mungkir bahagia lah. saya ada gak novel tu! hehehe

    ReplyDelete
  19. saya pun x dan lagi nak p sarawak. sobs T__T

    ReplyDelete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^