Saturday, November 15, 2014

Liebster Award oleh Ainur Athikah

Assalamualaikum.



Kali ni aku ditag oleh Ainur Athikah. Adik ni baru umur 15.  Thanks ya tag kak fatin. Macam biasa,  nak jawab soalan ja. Antara soalannnya :


1. Makanan last yang awak makan?
- Laksa.

2. Perasaan awak bila lalu depan orang tiba-tiba terdengar suara orang gelak-gelak.
-  Perasaan kak mungkin perasan kot. rasa macam depa gelakkan kak.HAHA

3. Dalam kelas suka duduk di meja bahagian mana? Kenapa?
- Kalau sekolah duduk meja belakang, sebab tak mau di-aim oleh cikgu. hehe. Tapi kat uni kak duduk paling depan sekali sebab kak kawan dengan chinese dan seorang lagi melayu. Depa ni memang suka dok depan. *baru tau untung duduk depan sebab lecturer suka aim orang yang duduk belakang-belakang. 

4. Apa yang awak buat bila cikgu suruh buat latihan dan baru awak tersedar yang awak tak bawa buku?
- Buat-buat tulis kat buku lain. Kadang-kadang kantoi sebab cikgu perasan. Apa lagi, kena marah la. hehe

5. Buku yang paling digemari?
- Buku novel yang represent diri kak sendiri. *kononnya watak heroin tu macam kak la. HAHA. Nak tau tajuk spesifik boleh rujuk entri yang lepas-lepas.

6. Suka makanan kat kantin sekolah? Kenapa?
- Suka sebab murah dan kak ni bukan memilih sangat bab makanan.

7. Pandai pujuk orang yang merajuk? Kalau pandai boleh beritahu macam mana caranya?
- Tak pasti pulak.

8. ' Sudah jatuh ditimpa tangga'. Pernah berlaku pada diri awak? Boleh kongsikan?
- Mestilah pernah. tak perlu kot. HAHA

9. Piala paling besar yang pernah awak dapat?
- Tak ingat. kat rumah tengok takda pun piala nama kak.

10. Benda yang paling awak sayang. Kenapa?
- Semua barang-barang kak la. Sebab semua beli guna duit.hehe. Tambah-tambah parents atau kawan2 yang bagi, mesti la sayang.

11. Pendapat ikhlas tentang blog ' Purple Territory '. Kalau ada kekurangan, tolong beritahu. Saya tak marah. :)
- Jujur cakap, kak suka color purple! hehe. Header cute, blog ringan cepat loading. Overall nice ja.


 ^_^










44 comments:

  1. Haha..sama la..dlu Kak wana time skolah suka duduk belakang2..:)

    ReplyDelete
  2. sama.. Ira pun suka duduk belakang2 dalam kelas.. sebab malas nak kena jawab soalan cikgu.. hehehe.. dah lama tak kena liebster award ni.. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.kan?masa sekolah memang cikgu suka aim budak yang dok depan.
      nak kena ka?cikfafa malas nak buat soalan.hehe

      Delete
  3. alaa napa tak buat soalan ni? hahahah

    part novel tuu. hahahah kite kan, setiap kali bc novel terasa heroin tuu kite. KAHKAH lagi takleh bla ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nadyya nak jugak ka? malas nak buat. hehe

      haha. sama la kitaa. fefeeling gitu. a.k.a perasan. hahaha

      Delete
    2. mestila. skg entry merepek2 je. law ada org tag liebster award.. kire xdela merepek..hahah

      kan? bajet heroin sgt je. hahahah

      Delete
    3. nama pun blog personal, haruslah ada merepek. blog cikfafa pun ada yang merepek gak.hehe. kalau nak jawab ja soalan kat atas ni, mesti tuan yang buat soalan lagi suka orang sudi jawab.^_^

      yep,sangattt. hahah

      Delete
  4. sis pun masa sekolah takut dok depan . kat u , dok depan , lecturer x pandang pun ... heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, kat sekolah takut duduk depan. kat uni memang betul, lecturer tak pandang pun. hehe

      Delete
  5. akak, haha. Jie pun suka dok belakang tp since dh rabun nie, mmg asyik nk duduk depan ja. tp mmg betul pun, ckg akan slalu aim yg hat blkang sbnaqnya. yg dpn nampk mcm fokus je ngadap ckg. ekeke.
    akak ! sepp ! kite pun x memilihh bab makan2 nie.. makan ja apa pun asalkn tekak boleh trima. tekak nie takde la crewet sgt.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah. betul2. dok depan memang lagi fokus sebenarnya. tapi kak kat uni baru tersedaq. hehe
      sep! bab makanan memang tak cerewet sangat. dah nama pun food lover kan. haha ^_^

      Delete
  6. Cik fafa ni tang tanya pandai memujuk tak, "takpasti pulak" malu nak ngaku eaaa... mestilah pandai kan kan kan. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. betul la tu tak pasti, sebab kadang2 dok pujuk adik berhasil, kadang2 dak. ^_^

      Delete
  7. Oh, akak kena gali balik entri2 lama Cik Fafa lah kalau nak tahu novel mana ye...
    Akak sangat pasti, akak tak pandai pujuk orang! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh,tak yah gali la kak farrah. hahaha.
      amboi, benar-benar pastikah? =p

      Delete
    2. Huhuhu sangat amat benar-benar pasti. Akak selalu kena kutuk sebab tak pandai pujuk. So, kalau Cik Fafa nak merajuk ngan akak, khabarkan siap2. Biar akak cuba rancang strategi dulu :D

      Delete
    3. haha.amboi, nak kena rancang strategi dulu pulak. =p

      Delete
  8. Saya dekat u pun suka duduk depan sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. sep sikit! ada benefit jugak duduk depan ni. ^_^

      Delete
  9. baca soalan adik2 ni mmg kelakar la..takk tahu la kenapa..hahaha. comel ja ayat soalan dia.
    kita suka dduk kat depan sekali kalau boleh depan meja cikgu.senang siki..hahaha..budak skema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah. kan, comel2.
      tudiaa, lagi fokus kalau gitu. skema la baguih. mesti nana top student ni. hehe ^_^

      Delete
  10. sekolah dulu nak duduk depan..tapi tak boleh sebab tinggi kena duduk belakang sekali :(..nak duduk depan sebab boleh dengar clear huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tinggi la okay, dok belakang pun mesti nampak jugak kan. hehe.
      yep, salah satu kebaikan duduk depan boleh dengar clear dan boleh nampak papan hitam dengan jelas. ^_^

      Delete
  11. Kalau IM suka duduk tengah2. Rasa stabil ja. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. yep, duduk tengah pun stabil jugak.

      Delete
  12. CN suka duk blakang gak masa skola smpai masuk u ;)

    ReplyDelete
  13. sejak dari sekolah saya memang gemar dok depan. saya perasan yg cikgu jarang tanya budak duk depan, cikgu akan aim budak2 duk belakang yg kuat mengusya tu.. hehe.. terbawak2 sampai zaman U. cuma kalau naik bas memang suka dok belakang. rasa lagi best kot. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, kat sekolah cikgu memang suka aim budak2 yang duduk belakang yang suka usha dan nakal2. tapi dulu saya budak nerd, memang cikgu tak aim sangat walaupun duduk belakang. hehe. yala kan, dalam bus dok belakang boleh fefeeling. hehe ^_^

      Delete
  14. Haha, time skolah Cik Mimie suka duduk blakang dekat pintu..sebab bile balaik boleh kluar dulu..hahaha..kat kolej baru dok depan sbb dalam kelas tak ramai pun..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi, express sungguh bab balik ya. mesti nakal ni dulu kat sekolah. hahah.=p
      tu la kan, kalau tak ramai orang memang kena jugak la duduk depan. ^_^

      Delete
  15. rindunya zaman sekolah..sekolah dlu selalu dduk barisan no 2..safe n okeyh..hihik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun rindu zaman sekolah jugak. amboi, safe gituuu. heheh ^_^

      Delete
  16. sory kak lama tak singgah sini. hehe.
    dah lama x dpt liebster award. ada lagi rupanya. XD
    lama x makan laksa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik mana pulak mai singgah sini. haha
      wujud lagi. aku selalu ja kena tag wehh.=.=
      keluaq makan nanti pi la makan. hehe

      Delete
  17. cute nyeeee soalan mcm kembali ke sekolah rasanya hihi..

    ReplyDelete
  18. Akak dulu pun tak suka duk depan. Selalunya duk tengah-tengah, rasa lebih selamat...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai yang suka tengah. play safe. hehe ^_^

      Delete
  19. Sekolah mmg suke dok dpn.. klt kolej pon kene dok dpn.. sbb yg dok blkng yg sllh kene aim.. hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh,budak nerd jugak la ayu ni yer. hehe. tapi betul la, duduk belakang memang kena aim. hahah

      Delete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^