Wednesday, November 12, 2014

Makan di Restoran JNJ Gelas Besar


Assalamualaikum.

Kali ni kami makan di Restoran JNJ Gelas Besar yang terletak di RNR/RTC Napoh, Kedah.

Cendol x 2. Walaupun aku bukan penggemar cendol, tapi sedap bagi aku.

Laicikang x 3. Walaupun aku bukan penggemar  laicikang, tapi sedap bagi aku.

Kueyteow Kungfu. Sedap gak.

Mee Rebus x 3. Memang sedap

Kueyteow Rebus. Sama ja rasa macam kat atas, yang bezanya kueyteow dan mee.



Total semua RM36.40 termasuk air limau ais dan teh o' ais.

Selain dari makanan kat atas, ada jugak makanan bergoreng, dan makanan seafood. Overall bagi aku sedap ja. Kalau lalu nak pi uum mai la singgah. Restoran ni sebelum Jo Cendol Pulut ja. Tepi highway Jitra-Changloon.

Aku bagi 4.5/5.

^_^

46 comments:

  1. balik kedah nanti boleh laa singgah..tq for sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. singgah la. sedap, harga pun boleh tahan. sama-sama. ^_^

      Delete
  2. Replies
    1. yup, memang indah rupa dan rasa. ^_^

      Delete
  3. Terliur akak dibuatnya, Cik Fafa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabaq kak farrah. jangan sampai meleleh air liurnya. ^_^

      Delete
  4. Ya Allah,sedapnya! Dah lama mengidam nak makan kueyteow kungfu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesiannya orang jauh. takpa, nanti balik mesia makan la. ^_^

      Delete
  5. Dulu selalu makan mee rebus dia. Byk dan sedap.dah menelan air liur dah nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi,banyak. kenyang sampai malam. nanti singgah la bila free. pastu otw boleh ambik cikfafa sekali. haha ^_^

      Delete
  6. macam sedap la kuewtiaw kungfu tu... hmmm, kedah yer... jauhnyaa...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpa, kat sana pun mesti banyak kueyteow kungfu yang lagi power. hehe ^_^

      Delete
  7. Replies
    1. nanti kan nak pi bercuti balik kampung. mai la merasa. ^_^

      Delete
  8. Replies
    1. owhh,cik balqis peminat cendol rupanyaa. kalau mai kedah singgah la. ^_^

      Delete
  9. Sedapnya Kueytiaw Kungfu tu..Cik Mimie memang addict giler dgn kueytiaw..lapar!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi, addict tuuu. pi makan nuuu. ^_^

      Delete
  10. cek ni nma ja org kedah, tapi jarang2 naik ke atas mcm jitra ke..hehe..selalu g area penang je sbb dekat..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yala,sebab kulim kan lebih dekat dengan penang. macam sini dengan alor staq la. baik pi hat dekat. ^_^

      Delete
  11. dahnya tgh lapar.. ngok mknan2 ni.. fuhh makin kelaparan T-T

    dtg kedah nt nak singgah kdai ni la.. suka sgt cendol.hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. lapaq pi masak nuu. nadyya kan rajin ke dapur. hehe

      mai la, kat kedai jo cendol pulut pun sedap. area ni memang famous la dengan cendol ni. ^_^

      Delete
  12. Wah ada kuey teow rebus yer... Kena p try nie ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. pi la zumal. tak jauh mana pun aih dengan perlihh. ^_^

      Delete
  13. wow 4.5/5 tu kira okay laaaa tuh..
    memang marveles la
    awat tak ske cendol ? samalah Cik Fafa kita geng hihi.. tapi tapi.. kalau ada cendol sebenarnya CT tak ske yang ijau2 tu.. air dia okay yang gula merah santan tu semua okay hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4.5 taste cik fafa. taste orang lain tak tau la camna. tapi insyaAllah memuaskan.^^
      ehh,sama la kitaaaa! tak suka yang hijau panjang2 tu ja. air dia minum ja, tu yang tau rasa sedap tu. hehe

      Delete
  14. ingatkan cik Fafa makan semua sorang-sorang. baca balik, oh, tulis kami. hehehehehe... xP

    saya suka cendol! lagi2 cendol pulut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tudiaaa, takkan la nak makan semua ni sorang2. haha.

      yaka?nanti balik kedah mai la singgah. ^_^

      Delete
  15. Oiiii...mmg sedap2 nampaknye.
    Mtk sikit boleh?

    ReplyDelete
  16. Dulu selalu makan kat jo cendol mulut ja.. lama dah tak makan kat sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaka? nanti mai kedah mai makan meh. ^_^

      Delete
  17. kita suka abc dr cendol..tak tau la mungkin faktor kesantanan tu kot..lol..

    ReplyDelete
  18. agak murah juga kan.. but none of them are my favourite.. saya lebih gemarkan kuey tiaw kantonese or kuey tiaw tom yam.. pergh memang sedap ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. peminat kueyteow la ni yaa. hehe. kantonese belum pernah makan, tomyam memang sedap. perghhh. hehe ^_^

      Delete
  19. sedapnya makanan tu CF oi. haha. dah teringin ni nak wat camne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai la kedah. jom aku belanja. hahah

      Delete
  20. Hahahaha nampak cm sedap... uhh tgh2 panas ni layan cendoll ke laicikang mmg aummm... aishhh bile la nk abis pantang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, memang aumm layan tapi bagi peminat laicikang dengan cendol ja la. hehe. takpa, tak lama dah kan nak abeh. berapa minggu ja lagi. sabaq sat. hehe ^_^

      Delete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^