Saturday, October 25, 2014

Percutian di Pulau Pinang (Hari 2)


Masuk hari ke-2.


Bangun pagi turun tingkat LL untuk sarapan.

Kami makan kat dalam. kat luar ni open air.


Nampak ketamakan di situ? Sempat seludup muffin tu (sebab tak larat nak perabih) letak dalam tisu bubuh dalam beg. Sapa pernah buat kita memang geng. hahaha. Aku rasa cara camni lagi bagus daripada biarkan pekerja hotel tu buang makanan yang tak habis dalam tong sampah. Kalau kumpul tong sampah tu entah berapa mulut orang miskin yang boleh diberi makan. Geleng kepala ja aku tengok keliling meja lain makanan ada yang tak terusik pun dibuang. 


Okay,cukup pasal isu makanan. haha.


Lepas tu kami jalan-jalan sat kat pool dengan pantai (sebelah ja dengan cafe ni).




Hakikatnya camni la Pantai Tanjung Bungah. haha.

Masa ni panas gila, jadi tak boleh nak berlama-lamaan sebab nanti muka aku merah habis. *over

Lepas solat zohor kami keluar.Tempat yang dituju ialah Made In Penang Interactive Museum yang terletak berhadapan dengan jeti. Nak cari, ikut signboard Jetty. Tapi bagi yang pertama kali, lagi senang guna Waze.


Alamat : No.3, Pengkalan Weld, George Town, Penang.
Tel: +604 262 6119
Website: http://www.madeinpenang.my
E-mail: info@madeinpenang.my
Waktu buka: Setiap hari, 9am-6pm.
                       Hujung minggu atau cuti awam, 9am-9pm.


Tepi jalan ja museum ni.



Nampak tak? ramai rombongan sekolah. yang tak rombongan sekolah pun ramai. ni depa tunggu untuk beli tiket.


Disebabkan ramai sangat, kami tak masuk dalam museum pun. Ambil gambar kat luar ni free ja *okay ni antara sebab lain tak jadi masuk. hahaha 







Next time cukup satu family boleh la masuk museum pulak. Masa kami pi ni hujan. Dah balik pun hujan, tak jadi nak pi fefeeling tepi pantai petang-petang. T_T


Sekian untuk hari ke-2. Sambung di lain entri..


^_^


Percutian di Pulau Pinang (Hari 1)















40 comments:

  1. betull part yang jangan membazir tuu. tak pernah buat. sebab selalu makan, aina akan habiskan, hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perut cap apa ni?haha.
      ni sebab ambil banyak, tu yang tak larat nak habis tu. hehe

      Delete
    2. HAHAHA, perut cap tong XD. ahaha. tengok lahh kalau sikit kalau tak habis tu melamapuu namanya. XD

      Delete
  2. hehee, selalu kalau amik makanan kat mana2 buffet, mesti amik kuantiti ngam2 ja, amik mana hat bebetul berkenan di tekak dan perut, dan mengikut tahap kelaparan ;3

    penang, lama dah ceq tak pi merendek penang ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya semua pun bernan di tekak dan perut dan mengikut tahap kelaparan masa tu. hehe. tapi semua habiskan, muffin tu ja tak larat habis..

      pi la merendek, banyak dah tempat menarik kat penang la ni. ^_^

      Delete
  3. Bestnya dapat bercuti. Walaupun IM selalu ke penang tapi tak pernah pergi Made In Penang Interactive Museum. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpa2, next time pi la buat rombongan. haha ^_^

      Delete
  4. Salam maal hijrah buat adik....bestnya dapat bercuti2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam maal hijrah jugak. sekali sekala best2. ^_^

      Delete
  5. teringin nak pergi mural art gallery tu... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau berpeluang pi ja ajak family atau kawan2. ^_^

      Delete
  6. awat tak masuk muzium? hehe. rugi ooo makanan xhabis buang gitu je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu, sebab tak cukup satu family. kedua, sebab kena bayaq. hahaha.
      tau takpa, rugiiiii..^_^

      Delete
  7. seronok dapat pi bercuti.. kita hujung minggu pun banyak keja lagi .. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak kerja lagi baguih lagi tak ada kerja. hehe. dah memang dok cuti sentiasa dah ni. sementara dikurniakan nikmat camni, jalan2 ja la.

      Delete
  8. amboii.. bestnya bercutii.. wall art tuu kt museum ek? cantekk
    kite salu bercuti utara stay uma2 sdara kt kedah,perlis n langkawi. penang xpna pegi lg.. xthu nak pi ane. huhu
    apa nama museum ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok dah nampak nama museum. td duk baca2 xjumpe pulek nama museum.hahahaha

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Owh kedah perlis pernah sampai, Penang tak sampai lagi . Mai sini kita jmpa .. Muehehehe

      Delete
    4. yaka cik naddya? nanti kalau mai kedah roger2 la. banyak dah tempat menarik kat penang. boleh pi bukit bendera, street art, museum ni. kalau suka makan, boleh pi makan kat padang kota tepi pantang. ^_^

      Delete
  9. Hahaha hakikatnya tu Tak boleh Blah .. Biasa laaa pantai Malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dulu kecik2 boleh mandi kot kat pantai batu ferringhi ni. tapi la ni dah tak boleh dah. sobs2. tapi still malaysiaku bumi bertuah. hehe ^_^

      Delete
  10. Nak g bercuti jugak
    Sobb sobbbb... hahhaha sllu trun makan cmtu xbwk beg so xleh nk seludup2.. kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang pun bukan tengah bercuti ka? =P
      sebab tu bawak turun beg, sebab tau dah mesti nak tapau punya. hehe

      Delete
    2. Amboiii perancnagn yg terancang tuu...
      Laen kali bawak la tuperware skli...
      Heeee

      Delete
    3. idea yang bernas tu. lain kali nak holiday nak bawak la tupperware kosong. hahaha

      Delete
  11. banyaknya la melantak tu..hehe..kita dpat muat berapa ketul ja dlam perut walaupun kuat makan,ya la karang makan banyak perut penuh nak jalan2 tak syok..
    wallart tu memang rare gila,berangan nak pi sana tp lucky kat shah alam dah ada wallart mcm tu..ahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya kalau makan banyak memang banyak sungguh. sebab tu pi jalan2 sat tepi pantai lepas makan. bagi turun sikit lemak2 makanan tu.hehe
      shah alam pun ada? haa,tak yah susah2 la mai penang. pi yang dekat ja. jimat. hehee

      Delete
  12. lamanya tak pergi penang..
    dulu time study, selalu ponteng p naik feri..
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi, dak nakal la ni time study dulu. =P

      Delete
  13. eh, oo.. dia real campur lukisan erk tempat tu?

    x bestnya kalau hujan. hahaha... feeling dalam bilik je la.. zzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup2, kat dalam museum plak 3D art. tapi tak masuk pun la.

      feeling dalam bilik pun best jugak sebab menghadap laut. hehe

      Delete
  14. saya menabung maybank juga ^^

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. ada masa pi la. tak jauh mana aihh perlis dengan penang. ^^

      Delete
  16. bhahaha sebab Cik Fafa pi kat laut yang not so cantik.. ni kat area tg bungah sebenarnya. kena pi betol2 kat feringgi sana. tapi still xleh lawan maldiv le hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh, hahaha. tersalah info pulak. tq orang penang tolong perbetulkan. hehe. memang la tak leh lawan. ^_^

      Delete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^