Sunday, November 30, 2014

Makan Steamboat di Perlis

Assalamualaikum.

Untuk kali yang keduanya kami makan di Aura Steamboat N' Grill lagi. Aku pernah dah buat entri sebelum ni masa first time makan kat SINI. Harini semalam sebenarnya birthday mama aku. Rutin family aku kalau birthday mesti keluar makan. So kali ni, kami decide nak makan steamboat kat tempat yang sama. Punya la drive dari Kedah pi Perlis tau. *ceh, macam la jauh sangat. hahah











 Harga RM13 (per pax). Air pulak harga lain. Total kami makan 7 orang termasuk air RM106.

Sapa nak mai merasa boleh mai sini :

 Lokasi : Aura Steamboat N' Grill
              Jalan Repoh, Kangar,
              Perlis.

Waktu buka : Isnin, 6.30 pm- 11.00 pm
                     Rabu-Ahad, 6.30 pm- 11.00 pm



Selain kat sini, depa ada bukak satu lagi cawangan kat Uniciti Alam, Padang Besar, Perlis. Aku pun baru tau gak tengok kat facebook. Lepas ni boleh pi sana pulak.

*notabawah : esok pagi aku ada interview, doakan aku na semua berjalan dengan lancar. *especially tahap confident aku. hahaha. dah aku nak pi tidoq. nak kena bangkit awai esok. lepas balik esok aku balas komen hampa dan terjah hat mana yang aku tak terjah lagi naa. good night! 

38 comments:

  1. Uii. macam Seoul garden ler..tapi macam murah.. best tho

    ReplyDelete
    Replies
    1. seoul garden la sangat. haha. memang murah dan memang full house. ^^

      Delete
  2. Ehhh murahnyr cik fafa.. ni xleh jadi nie.. nnt nak kene g lyn steamboat gak balik ni.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la untung tau dok utara ni. jimat. hehe. layan la nanti lepas habis pantang. ^^

      Delete
  3. Tak jauh ke Kedah dengan Perlis? Good luck untuk interview esok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kedah yang memang utara betul2, memang dekat ja. setengah jam dah sampai. tapi kalau kedah yang dekat area kulim, sg petani tu jauh la. tq btw! ^^

      Delete
  4. Lulzzz orang kedahhh qupanya .. Perthlis jauhhhh lahhh .. Hahaha even peta Malaysia kecik ja ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai betoi tak perasan kat profile tu. haha. memang la cheq, tengok peta camtu. kot belah kulim sg petani sana memang la jauh.belah utara kedah betoi2, memang dekat..

      Delete
  5. wow makan stimbot \\^^// dapnye tapi dalam family CT aje yang suka. mak ayah dok saaangat.

    interview gapo tu Cik Fafa..?? Share share nanti citernya. Gud luck.. Semoga dipermudahkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala, kesiannya. jom nanti pi. tapi nak ct belanja kat seoul garden sebb tak pernah merasa lagi. hhaha =p

      nanti cheq buat entri naa. tq btw. ^^

      Delete
    2. eeerk seoul garden ? *lari...*
      insyallah boleh maila penang. kat autocity ade CT slalu makan kat situ aje senang. takyah naik bridge pun p pulau..

      Delete
  6. bestnyaa blh mkn puas puas hihihih :D

    ReplyDelete
  7. nyam nyam~ ayam + daging perap dengan black pepper ada tak kat situ? hehe ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya sos blackpepper ja ada. hehe

      Delete
  8. Assalamualaikum. Saya prnah mkn kt situ sem lps. Dh la first time mkn steamboat kat Perlis dgn housemates. Sedap memang sedap. Harga pun berbaloi. Dkt la jgk dgn kolej kediaman. Hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam. yep, dekat dengan kolej kediaman unimap kan. hehe. tau takpa, semua berbaloi2. ^_^

      Delete
  9. Best tu steamboat..kalau terjah perlis,boleh singgah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pi la singgah. insyaAllah memuaskan. ^_^

      Delete
  10. Goodluck untuk interview Cik Fafa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq walaupun dah terlambat for your wish tu. hehehe ^_^

      Delete
  11. Replies
    1. nanti buat la rombongan anak2 murid mai perlis. hehehe =p

      Delete
  12. seadpnya steamboat.tak pernah rasa style mcm ni, hehehe.. untungla makan luar tiap kali BD,kitaorang tak ada apa2 yg istimewa langsung..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. style camni banyak kat utara ja. hehe. sekali sekala ja, makan2 dengan family. takpa, yang penting ingat birthday family dan jangan lupa wish sudah. hehe

      Delete
  13. dap nye makan2. kang aku p kedah ang belanja. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai la, boleh aihhh. tapi tunggu aku dapat kerja dulu la kot. hehe

      Delete
  14. Amboi...steambot naa..sedapnye... :-) bila nak blanja Cik Mimie ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai la sini cik mimie. sini steamboat murah2. boleh la belanja. tapi macam biasa,kena tunggu keja dulu na na. hehe

      Delete
  15. Tempat feveret ramai ni kalau nk mkn stemboat. IM tak pernah rasa lg yg kt sini. Nanti bole mkn sesama kt sini Cik Fafa :p

    ReplyDelete
  16. Murahnya.
    Haritu balik kg takdan nk jalan-jalan mana pun. Just melawat sedara-mara ja

    ReplyDelete
  17. eh, boleh tahan juga erk rm13 per pax. menarik2. nnti kalau singgah sana, nak makan kat situlah. hehehehe

    ReplyDelete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^