Wednesday, December 3, 2014

Segmen : Zaman Persekolahan

Assalamualaikum.

Kepada semua penunjung blog cikfafa yang dihargai semua, hampa dijemput untuk join segmen anjuran Cik Balqis ni yerr. Aku pun jadi salah seorang sponsor gak.

http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html
Klik pada banner untuk join!
Paling menarik tentang segmen ini, kita kena pilih salah satu nombor dalam gambar di bawah, dan ceritakan serba sedikit tentang diri kita semasa zaman sekolah dulu. Haa, amacam menarik dak?


Kalau ikut nombor kat atas ni, aku no.16. Haa, yep, seorang budak perempuan bercermin mata yang agak skema a.k.a nerd! Dulu, masa gap antara dua mata pelajaran atau masa cikgu tak masuk, aku selalu guna masa tu untuk buat nota atau kerja sekolah. Aku suka buat siap-siap sebab balik sekolah boleh relaks kononnya. hehe. Serious aku habaq, aku jenis tak aktif masa sekolah dulu terutamanya sukan. Orang kedah kata mandom. hehe.  Tu ja la serba sedikit tentang aku zaman sekolah.

So, hampa pulak camna? Jemput la join segmen ni, nak jugak tau hampa dulu termasuk dalam golongan yang mana. Kot ada yang geng macam aku jugak ka. hehe. Klik ja pada banner paling atas untuk join!

Segmen ni berlangsung sepanjang bulan disember tau. So, memang ada masa sangat untuk hampa ikut syarat-syarat segmen ni secara berperingkat. hehe. Ada 66 hadiah jugak yang bakal dimenangi. Tunggu apa lagi, cepat join! Jom support!


1 Disember - 31 Disember 2014


milkysmile

49 comments:

  1. Good luck, dear.
    http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    ReplyDelete
  2. alamak...kalau kat elas Acik ni, lama dah kena bahan...seronok kacau budak baik camni.

    ReplyDelete
  3. Baiknya, jadi pelajar yang buat nota masa gap. Kalau saya, tidak lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu masa sekolah kan memang kena buat nota dalam buku kulit tebal, bukan saja2 nak buat. kalau saja2,saya pun tak rajin. hehe

      Delete
  4. wahhh bagus giler buat kerja sebelum balik sekolah lagi.... kite dulu sampai skrg suke menangguh...hahahahah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan sebab bagus, sebab malas la buat siap2 sebab balik sekolah boleh relaks sikit. hehehe. alah, aisya menangguh pun sampai ke german boleh sambung belajar. =p

      Delete
  5. time rajin bolehh laa buat nota dalam kelas. hehe :D

    ReplyDelete
  6. Asalam..baik nya c.fafa.klu kita satu sekolah mesti boleh geng bab,khaty suka kawan ngan orang mcm c.fafa,tapi khaty suka juga buli org macam c.fafa..ngan mara tau..ngee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. takpa,tak marah pun. selalu ja kena perli dengan kawan2. hehe

      Delete
  7. Cik Fafa oi..kita sama tang nerd tu..hahaha..tapi Cik Mimie tak suka buat nota..suka conteng buku ja..hahaha..Gudluck Na :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. ada jugak geng dak nerd tang ni. okay la tu conteng buku, seni. hehe. good luck jugak kat cik mimie. ^^

      Delete
  8. wow... rajin. bagus, nanti cerita kat anak-anak, boleh jadi contoh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. ni dulu masa sekolah jaa. sekarang ni manusia boleh berubah. hehe

      Delete
  9. hehe baguihh cik fafa ni jenis rajin buat keje skolah apa smua.. kalo ana dulu nakal betol.. kerja skolah msti tiru mber yg pandai punya kikiki =P

    ana pon one of the sponsor & terus join hehe
    http://ana-mizu.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat siap2 la, balik sekolah relaks sikit. takpa tiru kerja sekolah ja, jangan tiru dalam exam sudah. hehehe ^_^

      yer tauu,dah baca dah. ^^

      Delete
  10. best gila segmen ni. done bookmark!. nanti jie join, insyaALLAH. :) selamat bersegmen. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat betul dia join.hahah good luck! ^^

      Delete
  11. wah, skema rupanya..hihi..
    gud luck cik fafa..
    nnti ada msa terluang timm join eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dulu la masa sekolah. dah lepas masuk matrik u semua dah kurang sikit dah skemanya. hehe
      takpa,take your time. ^_^

      Delete
  12. kalo yana yng no 7 tu kot..kuat berangan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. berangan sekali sekala bagus gak, enhance otak untuk berfikir. walaupun mengarut. hehe ^_^

      Delete
  13. ye je kak fatin nerd? Nunu tak caya laa...hihi...biasanya kalau orang nerd mesti pandai^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelaa, tak caya pi tanya kawan2 sekolah kak. yep, mostly tapi kak tergolong dalam nerd yang kurang pandai. haha ^_^

      Delete
  14. Baiknya, Cik Fafa. Akak kalau time cikgu tak ada dulu, terus akak tak ada kat meja huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dak kat meja, terus pi tandas ka kak farrah? =p

      Delete
  15. Arini xde laptop. X join segmen lg ni. Hehe. Bagusla ang kt skolah jd bdk baik. Mesti cikgu suka kt ang. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpa,sebulan kot segmen ni. haruslah cikgu suka, tu yang dalam sijil berhenti sekolah sahsiah dapat cemerlang. hahaha =p

      Delete
  16. Semoga berjaya!!!
    Salam Perkenalan dari

    m@m@ MYJA

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks mama myja! salam kenal jugak. ^^

      Delete
  17. selamat maju jaya kak! hehe..sama la kita kak uiiii..
    duduk depan,pakai spek, kalau ada masa,buka buku ja.. :)
    tak kira duduk mana pun,boleh ja jadi 'budak skema' kan..asalkan pandai2 la

    ReplyDelete
  18. Kalau IM, IM tak tau nk pilih yg mana. Hehe

    ReplyDelete
  19. oh cik fafa ni budak rajin la ni..kalau kak wana ntah dah kemana jenjalan dengan member pegi melencong..huu..;p

    ReplyDelete
  20. Baiknya dier.. kalau ada akak, mesti dah kena buli.

    ReplyDelete
  21. hahaha cutenya segmen ni..
    insyallah nak join jugakla sebab shoo cute. tapi CT seorang student yang complicated macam mana eh.. Cik Fafa nerd ke ? biar betoi.. nyampah tol yang lovey dovey tu tapi dalam kelas CT takde yang cemtu.

    ReplyDelete
  22. yeah, kita sama! hehehehehe... good luck kak cyg! :D

    ReplyDelete
  23. Wow, rajinnya. Hehe. Kalau bintang, takde maknanya nak buat nota.

    ReplyDelete
  24. hihi. singgah dari segmen yang sama. :D

    http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    ReplyDelete
  25. hyee cik belbel datang, terima kasih join segmen cik balqis
    http://blogcikbelbel.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    rajinnya cik fafa buat nota dalam kelas. haha

    ReplyDelete
  26. tengkiu join segmen sy. jom check pemenang plak yer :)
    Senarai Pemenang Segmen

    ReplyDelete
  27. Tahniah Cik Fafa menang untuk segmen ini, jangan lupa tuntut hadiah pada Cik Mimie ye :)

    Email : mimie_yumiko90@yahoo.com
    No tel & Nama Telco Prabayar

    Thank you :)

    ReplyDelete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^