Wednesday, October 8, 2014

Liebster Award Oleh FuZaiNi@$imPle@LiFe


Untuk kali yang ke-5, aku dianugerahkan lagi dengan Liebster Award ni. Kali ni daripada FuZaiNi@$imPle@LiFe pulak. Terima kasih sekali lagi cik fafa ucapkan. ^_^
Jadi, disebabkan aku dah pernah buat Liebster Award di sini dan sini, maka entri ni aku hanya nak jawab soalan ja.


11 soalan yang diajukan kepada aku oleh FuZaiNi@$imPle@LiFe :

1. Apakah jenama telefon bimbit yang ada paling suka?
Lenovo, Asus. (sebab affordable tapi masih belum dapat beli)
2. Apakah model telefon bimbit yang anda sedang gunakan sekarang?
Nokia. (bukan smartphone tapi dah berjasa 3 tahun, dan sebijik lagi dah 6 tahun)

3. Apakah aplikasi yang paling anda suka dalam telefon bimbit anda sekarang?
Music player.
4. Apakah aplikasi yang anda ingin cipta?
 Aplikasi yang memudahkan pencari kerja.
5. Apakah impian hidup anda yang paling susah untuk dicapai?
Beli rumah kot.
6. Apakah aktiviti masa lapang anda?
Menghadap laptop.
7. Dimanakah tempat yang paling anda suka?
 Pantai.
8. Apakah pekerjaan yang paling disukai?
Kerja yang aku confident untuk buat dan minat.

9. Blog siapa yang anda paling gemari?
My Bloglist.
10. Mengapa anda berblogging?
Kongsi cerita, kenal orang, join segmen/contest/giveaway.
11. Apa pendapat anda tentang blog saya? Fuzainisimplelife
Header comel. Overall simple, nice, cepat loading. 


^_^





20 comments:

  1. Buat kerja yg kita suka & minat, takkan rasa macam bekerja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. kita akan rasa macam hobi. tapi tak semua beruntung dapat kerja yang mereka minat. mau tak mau terpaksa jugak kerja untuk sara hidup. hehe ^_^

      Delete
  2. no.7 kite sama. da lama xpegi pantai. alahai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan pantai. tenang jaa. ^_^

      Delete
    2. Acik kurang suka sikit pegi pantai...melekit-lekit..kalau anak naik kereta tu, seminggu pun tak habis lagi pasir pantai tu

      Delete
    3. takpa acik, car wash banyak. hehe ^_^

      Delete
  3. Baru minggu lepas pi pantai, rasa tenang ja, cik fafa saya ada sesuatu untuk diber, singgah ke blog ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? tapi tenang bila cuaca elok la. kalau mai hujan,dah tak tenang dah. hehe ^_^

      Delete
  4. hoho..timm pun nak jugak lenovo..teringin..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli la timm. nanti review gitau kat cik fafa. hehe ^_^

      Delete
  5. haaaa sbijik sbijik dia jawab :p samalah.. nak cari kerja cepat and CT nak beli rumah jugak. kalau kat penang ni semua memahal.. 500000 eerk nearly million and ada aje yang 3m kalau kat area pulau sana. yang th menabung sampai gigi luruh pun belum tentu dapat beli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tau takpa, cekik darah tengok harga rumah la ni. kat penang pun macam kat selangor/kl dah.

      Delete
  6. Terima kasih Cik Fafa sebab sudi jawab tag saya nie walaup0n dh kne tag 5 kali...hehehehe...Saya hargai sangat2 <3

    Respon kpd jwpn...

    1. Nanti dah ade duit boleh la beli jenama Lenovo atau Asus tu... xmahal p0n...mesti mampu punye..hehe
    2. Nokia pon ade smartphone dh skarang..dulu p0n saya pakai Nokia jugak...3310 tuuu..hee
    3. Saya dengar lagu bila dlm bas je...nak tenangkan diri.... :)
    4. Memudahkan pencari kerja? saya p0n nak jugaklah...hehe
    5. Eh same laa kite...saya p0n nak memiliki rumah sendiri..tp kne kumpul duit la dulu..huhu
    6. Laptop saya dh lama xberusik..huhu
    7. Saya p0n suka pantai dan laut..sbb tu saya suka bercuti di pulau..
    8. Macam berblogging sepenuh masa p0n boleh kan?
    9. Like Like Like
    10. Tujuan yang sama nampaknye..
    11. Terima kasih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama. tak dak hal la. orang tanya kita jawab. hehe ^_^

      1. betul. camera pun lawa.
      2. dulu nokia 3310 tu ibarat iphone 6s sekarang.
      3. tap kalau bersesak dalam bus mesti dah tak boleh nak tenang kan.hehe
      4. malangnya saya bukan budak IT.
      5. bagus2. rumah tu aset.
      6. blogging guna phone ja ka?wow.
      7. tapi belum pernah pi semua pulau kat malaysia.
      8. boleh laa.
      9. like
      10. ya..
      11. sama-sama..

      Delete
  7. ok nak curik jawapn no 9 cik fafa
    heheheheh...
    blm siap jawab lagi
    fail la kalau nk jawab2 soalan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpa, xdak soalan maths dan sains pun. hehe

      Delete
  8. Sama macam akak suka pantai. Tenang ja tapu kalau suruh masuk laut, taknak...takuttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. best apa mandi laut. tambah pulak laut yang air bersih..

      Delete
  9. bestt kot pantaii. cam blog aina skrang. ahaha.

    ReplyDelete

♥ Terima kasih daun keladi ♥
♥ Kalau rajin komen la lagi ♥
^_^